Frigărui la cuptor marinate în iaurt sunt o adevărată delicatesă turcească. Preparate cu ingrediente proaspete și aromate, sunt suculente și pline de savoare. Îmbibate într-o marinadă delicioasă de iaurt și condimente, bucățile de carne se rumenesc frumos în cuptor, formând o crustă crocantă, dar rămân moi și suculente la interior.

Rețeta este simplă și rapidă de preparat, iar frigăruile pot fi acompaniate de o salată de legume proaspete, cartofi “prăjiți” în cuptor, sau o porție de orez aromat. Este o modalitate excelentă de a aduce gustul și aromele tradiționale turcești  în propria bucătărie.

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui
  • 2-3 lingurițe cu vârf iaurt
  • Sare, piper, boia afumată, turmeric
  • Pudră de usturoi
  • Puțină mentă uscată
  • 1 ardei gras mare
  • 2 cepe medii

Preparare

  1. Cele 2 piepturi de pui se taie cuburi, apoi se așează într-un bol încăpător
  2. Se adaugă 1 linguriță sare, ½ linguriță piper, ½ linguriță pudră de usturoi, puțin turmeric și 1 linguriță boia afumată
  3. Urmează 2-3 lingurițe cu vârf de iaurt și puțină mentă uscată
  4. Se amestecă totul foarte bine
  5. Se pune capacul și se la rece 2-3 ore, pentru ca aromele să se întrepătrundă
  6. Între timp, se taie 1 ardei gras roșu în cuburi și 2 cepe medii în bucăți
  7. Se scoate carnea de la rece
  8. Se iau 4 bețe frigărui mari, sau 6 mai mici și se montează carnea și legumele pe bețe
  9. Se așează frigăruile în tava tapetată cu hârtie de copt
  10. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 minute.
  11. După primele 10 minute, după ce frigăruile s-au gătit pe o parte, se întorc pe partea cealaltă , să se rumenească frumos.

Poftă mare!

Distribuie articolul: