Dacă ți-au rămas ouă de la Paști și nu ştii ce să mai găteşti din ele, avem o sugestie delicioasă: curry! Sosul bogat, legumele şi aromele condimentelor vor transforma total banalul ou!

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 4 căţei usturoi
  • 2 cm ghimbir
  • 300 g roşii în suc propriu
  • sare, după gust
  • 1 linguriţă garam masala
  • verdeaţa preferată

Preparare:

  1. Cureţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Ceapa o tai peştişori, iar usturoiul şi ghimbirul le dai prin răzătoarea mică. Le căleşti împreună în uleiul încins, 2-3 minute. Adaugi puţină apă, răstorni roşiile şi laşi pe foc mediu 15-20 de minute.
  2. Între timp, fierbi ouăle tari, le cureţi de coajă, le tai în jumătăţi.
  3. Condimentezi sosul de roşii cu garam masala şi sare, după gust, adaugi jumătăţile de ou şi mai laşi să fiarbă împreună 2-3 minute.
  4. Decorezi cu verdeaţa preferată şi, dacă doreşti, cu bucăţele de ardei iute uscat.

Sursa: Clickpoftăbună.ro