O salată de linte cu legume este exact ce ai nevoie pentru a-ţi menţine sănătatea şi pentru a ţine post păstrând aportul zilnic de protein, calciu, fier şi magneziu.

Ingrediente pentru două porţii

200 g linte verde

600 ml apă

1 frunză de dafin

1 roșie

1 ardei

1 ceapă roșie

50 ml ulei de măsline

20 ml zeamă de lămâie

1 cățel de usturoi

sare

piper

Mod de preparare

Speli lintea până rămâne apa curată. Adaugi apa, dafin și sare, după gust, și fierbi lintea 15-20 de minute până când se înmoaie. Ai grijă să nu se sfărâme.

Scurgi lintea și o amesteci cu roșia, ardeiul și ceapa tocate. Combini uleiul cu zeama de lămâie și cățelul de usturoi pisat. Torni sosul peste salată, condimentezi cu sare și piper, după gust, și omogenizezi.

Distribuie articolul: