Cartoful este un aliment folosit în bucătăria românească. Obișnuim să gătim cartofi prăjiți, pireu, salate ori alte mâncăruri delicioase. Astăzi, recomandăm o rețetă nouă, cartofi în sos bechamel. Este o rețetă simplă și ușor e preparat.

Ingrediente:
4-5 cartofi fierti, curățați de coajă;
500 ml lapte;
25 g de făină;
45 g unt;
Sare, piper, nucșoară după gust
85 g brânză rasă
Şuncă, brânză tăiată cubuleţe.

Mod de preparare:
1. Piureul de cartofi gătiți cu o furculiță, condimentați cu un praf de sare și piper.
2. Luați feliile de cartofi (cam de dimensiunea unei linguri de înghețată), aplatizați-le între palmele mâinilor și puneți o bucată de brânză și șuncă în mijloc. Strângeți toate marginile, apoi rulați într-o minge.
3. Topiți untul și adăugați patru în el. Gatiti timp de 30 de secunde. Începeți să turnați laptele încet, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașei.
4. Gătiți sosul timp de aproximativ 10 minute, amestecând constant, sau până când se îngroașă și clocotește. Asezonați cu sare, piper și nucșoară după gust.
5. Așezăm bilutele de cartofi pe o tava de copt si turnam deasupra sosul. Adăugați brânză rasă și coaceți la 180C/350F timp de 20 de minute.

Distribuie articolul: