Au trecut șase luni de la tragicul accident de pe Decebal în care Doinița Prodan a fost grav rănită și ulterior a decedat pe patul de spital, după ce un șofer a provocat accidentul și a fugit de la locul faptei. Mama tinerei a transmis un mesaj pe rețelele de socializare: “Cu un dor nestins fără tine, de 6 luni… Respir, merg, zâmbesc, dar… nu trăiesc…”, scrie UNIMEDIA.

„Cu un dor nestins fără tine, Doinitsa Prodan, de 6 luni… Respir, merg, zâmbesc, dar…nu trăiesc…

Şi te-aş suna, să-ţi spun cât mi-e de dor,

Că nu te las să-ajungi o amintire,

Că-n fiecare zi puţin mai mor,

Când ninge cu regrete din privire.

Şi te-aş suna, să-ţi spun că e nedrept

Că am lăsat tăcerea să învingă,

La nemurire noi aveam un drept,

Dar i-am permis distanţei să-l respingă.

Şi te-aş suna, să-ţi spun cât e de rău

Să duc mereu această insomnie,

Că ninge permanent de dorul tău

Şi primăvară nu o să mai fie.

Şi te-aş suna, să-ţi spun cât e de trist

Să mai privesc ninsoarea fără tine,

Că nu ştiu cum respir şi mai rezist

În viscolul de dor care revine.

Şi te-aş suna, să-ţi spun cât e de greu

Să înţeleg ce-nseamnă depărtare,

Dar tot ceea ce leagă Dumnezeu

Devine cer într-o eternizare”, a scris Djulieta Prodan, pe pagina sa de Facebook.

La sfârșitul lunii noiembrie, mama Doiniței Prodan, tânăra care a decedat în urma tragicului accident de pe Decebal provocat de un șofer care a fugit de la locul faptei, a cerut modificarea legii pentru ca “ucigașii care urcă beți la volan, fără permis de conducere, având și alte dosare similare să fie pedepsiți pe măsura gravității infracțiunii și a istoricului lor criminal.” Femeia și-a exprimat durerea într-o postare pe rețelele de socializare, după ce șoferul responsabil pentru accidentul fatal al fiicei sale a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare semiînchisă.

La 29 noiembrie 2023, șoferul implicat în accidentul de pe Decebal și care a fugit de la locul faptei a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare semiînchisă de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. În urma impactului violent dintre vehicule, Doinița Prodan, mamă a două fetițe, a decedat, iar alte trei persoane au fost grav rănite.

Accidentul în care Doina Prodan a fost grav rănită a avut loc în seara zilei de 24 iulie 2023, la Botanica. Cinci persoane au fost transportate la spital, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvare. Șoferul Mercedesului implicat în accident a fugit de la locul faptei și a fost ulterior reținut. Imagini video au arătat că acesta circula cu viteză pe străzi înainte de impact.

În urma accidentului, Doina Prodan a fost internată în secția de reanimare la Institutul de Medicină Urgentă în stare critică. Soțul ei, Liviu, a relatat că tragedia s-a produs în timp ce soția sa pleca la un local pentru a-și sărbători ziua de naștere. El a dezvăluit și că Doina ar putea fi transportată cu avionul la o clinică din Germania pentru a avea mai multe șanse de supraviețuire.

La 3 august, poliția a anunțat că șoferul Mercedesului implicat în accidentul din 24 iulie a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 31 de ani, originar din raionul Briceni.

Procurorul care a investigat cazul, Radu Talpă, a declarat că în momentul producerii accidentului, bărbatul se afla la volanul automobilului fără permis de conducere, iar acuzațiile că acesta ar fi fost în stare de ebrietate nu mai pot fi dovedite.

La data de 6 august 2023, tânăra mamă în vârstă de 29 de ani a decedat la spital. Anunțul a fost făcut de către soțul său, pe pagina sa de Facebook.

Doinița Prodan a fost înmormântată la data de 8 august, la Sîngera.

La data de 15 august, Liviu Tverdostup a făcut primele declarații după decesul soției sale și a povestit cum a primit vestea tragică: „A ieșit șeful secției de reanimare și ne-a anunțat. Ce să spun?! A fost devastator… Pentru familia noastră, pentru toți, dar așa stau lucrurile”.

La sfârșitul lunii august, Liviu Tverdostup a relatat într-un podcast cu Titania detalii despre ultima dimineață în care și-a văzut soția sănătoasă, cum a acceptat tragedia care a lovit familia sa și cum își imaginează viața în continuare, fără ea. Bărbatul a povestit cum a cunoscut-o pe Doinița, ce relație avea cu ea și ce părere are despre inițiativa de a intensifica pedepsele pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau fără permis și provoacă accidente mortale.

De asemenea, Liviu a menționat că fetițele lor, Teia și Mira, încă nu știu că mama lor nu mai este în viață. Rudele au decis să nu le comunice această veste devastatoare deocamdată, deși micuțele simt că ceva este în neregulă. Liviu a explicat de ce a decis ca ele să nu participe la înmormântare și să nu afle, momentan, despre moartea mamei lor.

La data de 19 octombrie, Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că șoferul Mercedesului a fost trimis în judecată.

La începutul lunii noiembrie, inculpatul a solicitat examinarea cauzei în procedură simplificată.

Distribuie articolul: