Deși încă mai poartă, în presa internațională, titlul de „cea mai săracă țară din Europa”, Republica Moldova continuă să atragă prin destinațiile sale turistice. Lonely Planet a inclus țara noastră într-un TOP cu 10 destinații europene, care trebuie văzute în 2017.

Republica Moldova a fost poziționată pe locul 8, în clasamentul „Best in Europe. Our hotlist of European destinations you need to see in 2017”, publicat de lonelyplanet.com.

În descrierea făcută pe acest portal, Moldova e caracterizată ca și fiind „țara cramelor secrete și a mănăstirilor cocoțate pe stânci, situată la frontiera Europei; un tărâm puțin explorat, pierdut în timp și mereu surprinzător.”

La Chișinău – Capitala Moldovei, bulevardele înfrunzite se intercalează cu orizonturile de beton. În mod neașteptat, aici găsești cafenele în stil parizian și vinuri care continuă să ridice aprecierea întregii Moldove.

În 2017, Moldova găzuiește Black Sea Wines and Spirits Competition.

În pivnițele de la Mileștii Mici, care găzduiesc cea mai mare colecție de vinuri din lume, savurați cele mai bune picturi în stil gotic. Puteți explora sacralitatea Orheiului Vechi înconjurat de stânci de cretă și mănăstiri precum Saharna și Țîpova, pe malul unui râu singuratic. Dincolo de râu se află autoproclamata și nerecunoscuta Republică Transnistria – o regiune blocată în trecutul sovietic. Orice vizită a turiștilor în Europa va fi uimită și dezorientată de Moldova”, mai adaugă editorii.

Pentru descriere, autorii au utilizat o fotografie ce surprinde Orheiul-Vechi, semnată de Uladzik Kryhin (Shutterstock).

08Moldova

Vedeți clasamentul integral AICI.

Foto: instagram.com/dailytravelpill, Uladzik Kryhin

Distribuie articolul: