Diana Mocanu este o bloggeriță care are o dragoste imensă pentru călătorii. Din toate cele circa 57 de țări pe care le-a vizitat, de fiecare dată a venit cu sfaturi și diferite curiozități pentru urmăritorii săi de pe Instagram. Recent bloggerița a vizitat renumitul „Cartier al felinarelor roșii” din Lisabona și a făcut o postare informativă.

Diana Mocanu care își petrece practic tot timpul ei liber călătorind a vizitat recent orașul Lisabona, capitala Portugaliei, plasată pe coasta de vest a țării, la Oceanul Atlantic.

„În Lisabona există o stradă roz de te dor ochii. Această stradă era pe timpuri „Cartierul felinarelor roșii”. Aici își dădeau întâlnire nu doar marinarii, dar și criminalii și golanii. Era o stradă pentru cei care voiau să bea și să joace în jocuri de noroc. Strada roz a trecut printr-un proces amplu de transformare ce a durat 2 ani (2011-2013). În încercarea de a schimba reputația cartierului, bordelurile au fost închise și au fost deschise baruri tare faine. De altfel, aici a mai rămas doar un singur bordel, ce a fost transformat într-un bar popular pentru cocktailuri mega bune – Pensao Amor ❤️. Strada atrage sute de turiști zilnic cu viața sa vibrantă de noapte, zeci de baruri, puburi și restaurante, devenind un loc popular de distracție, iar trecutul i-a fost uitat ;)”, a scris Diana.

Cristina Evtodii, bloggerița, a completat cele spuse de Diana: „Așa este. După ce am fost pe aici, m-am informat că a existat o perioadă când bordelurile înfloreau pe această stradă și orice femeie care se plimba pe acolo se putea pomeni cu o căldare de apă peste cap 🙂 Un soi de „ice bucket challenge””.

Deci dacă vei ajunge în Lisabona să vizitezi neapărat acest cartier care acum este foarte popular pe Instagram și este pe plac persoanelor tinere care sunt dornice de multă distracție!

Foto: Instagram/ Diana Mocanu