Cui nu i s-a întâmplat la un moment dat să se pomenească cu un miros urât și înțepător care să „adie” din frigider? Poate fi rezultatul alimentelor învechite, a fructelor mucegăite uitate într-un colț sau a produselor cu miros puternic. Este foarte important să scăpăm rapid, de tot ce e stricat, deoarece există riscul unor infecții bacteriene.

Alimentele trebuie depozitate corect în frigider, nu aruncate de-a valma şi uitate cu săptămânile. În plus, curăță periodic frigiderul, măcar o dată la 3 luni, cu apă şi oţet, pentru a scăpa de mirosurile puternice.

Iată câteva remedii care ajută la prevenirea şi indepărtarea mirosului neplăcut din frigider

Bicarbonatul de sodiu – pune un castron cu bicarbonat pe un raft din frigider şi lasă-l să acţioneze câteva ore. Mirosul din frigider se va diminua semnificativ.

Oţetul ajută la neutralizarea mirosului urât din frigider. Spală bine frigiderul cu o solutie din apă şi otet, apoi pune o cană sau un bol cu otet pe unul dintre rafturi. Mirosurile neplăcute vor fi ținute la distanță.

Sucul de lămâie elimină mirosurile puternice de pește și usturoi. Și sucul de portocale, grepfrut sau mandarine este la fel de eficient. Pune câteva felii de lămâie pe o farfurie și plaseaz-o pe un raft în frigider. Sau stoarce o lămâie și pune sucul într-o ceașcă pe care să o ții neacoperită în frigider. Acesta va absorbi de minune mirosurile neplăcute.

Făina de ovăz ținută într-un vas de aluminiu în frigider ajută la eliminarea mirosurilor puternice, acoperind totodată mirosul neplăcut de mâncare.

Cafeaua proaspăt măcinată este, de asemenea, un bun remediu pentru mirosul din frigider. Pune câteva linguri de cafea măcinată într-un recipient fără capac și plasează-l pe un raft în frigider. Cafeaua acoperă mirosul de mâncare.

Cărbunele este foarte eficient împotriva mirosurilor foarte puternice din frigider, care nu pot fi eliminate nici măcar cu soluţiile chimice din comerț. Pisează câteva comprimate de cărbune, pune pudra într-un bol în frigider și setează temperatura la minimum. Ține ușa frigiderului închisă timp de 3 zile. Cărbunele va absorbi orice miros de carne stricată sau legume putrezite.

Condimente precum cuișoarele, scorțișoara sau ienibaharul sunt excelente pentru înlăturarea mirosului neplăcut din frigider. Pune 2-3 bețe de scorțișoară și 10 cuișoare pe o farfuriuță în frigider. Acestea vor acoperi cu succes mirosurile de mâncare.

Uleiul esențial de mentă este un alt remediu eficient pentru îndepărtarea mirosului urât din frigider. Înmoaie 2-3 dischete demachiante în ulei esențial și pune-le pe o farfurie pe care să o ții pe un raft în frigider. Pentru rezultate excelente, încearcă să nu deschizi ușa frigiderului timp de o zi.

Acestea sunt trucurile propuse. Pe care dintre ele le-ai folosit și au funcționat?

Sursa: CSID.ro

Distribuie articolul: