Mulţi sunt de părere că relaţiile la distanţă nu funcţionează. Uşor nu este, asta-i clar. Distanţa suplimentară face multe lucruri irealizabile, comunicarea este defectuoasă, iar cele mai simple aspecte ale unei relaţii pot deveni foarte complicate.

O poveste de iubire cu protagonişti aflaţi în localităţi sau chiar ţări diferite poate fi greu de gestionat, informează clickpentrufemei.ro.

Pe de altă parte, poate avea şi părţile ei frumoase, prin aprecierea suplimentară a timpului petrecut împreună, atunci când se poate. Pentru a-ţi menţine dragostea vie şi puternică, chiar şi la distanţă, ţine cont de câteva reguli fundamentale pentru ca relaţia ta să funcţioneze.

Comunicarea excesivă face mai mult rău

Cea mai frecventă greşeală pe care o fac cuplurile aflate la distanţă este să încerce să compenseze pentru alienarea fizică. Şi fac asta printr-o comunicare excesivă constând în mesaje, telefoane şi apeluri video. Nu este înţelept să fii prea „lipicios‟ şi posesiv. Şi nici nu trebuie să comunicaţi zi-lumină pentru a menţine relaţia vie. Mesajele continue şi nevoia de verificare a persoanei iubite aflate la distanţă nu fac decât să înrăutăţească lucrurile şi să vă epuizeze mental. Un mesaj trimis într-un moment potrivit şi un telefon la ceas de seară, dar care nu trebuie să devină obişnuinţă, sunt de ajuns pentru a întreţine focul iubirii. Stabileşte ritmul comunicării şi în funcţie de felul în care obişnuieşte partenerul tău să comunice via telefon sau internet.

Faceţi lucruri împreună… online

Da, chiar aşa. Chiar dacă aveţi o relaţie la distanţă, asta nu înseamnă că trebuie să resimţiţi lucrul ăsta. Atunci când timpul vă permite, plănuiţi micile voastre escapade virtuale, care să vă facă să vă simţiţi ca şi cum aţi avea o interacţiune de calitate. Cu siguranţă aveţi amândoi un calculator acasă: jucaţi un joc online, urmăriţi un film pe Internet în acelaşi timp sau daţi-vă o întâlnire la un pahar de vin pe Skype, în cazul în care nu sunteţi chiar atehnici în ceea ce priveşte comunicarea online.

O vizită-surpriză e ca o sărbătoare

Vizitele sunt punctul culminant al oricărei relaţii la distanţă. După toate acele zile de aşteptare, dor şi abstinenţă, momentul în care ajungeţi să vă întâlniţi va avea o intensitate mai mare decât în mod obişnuit. Pentru voi, lucrurile atât de comune celorlalte cupluri, cum ar fi sărutul sau ţinutul de mână, devin extrem de speciale şi deosebit de intime, doar pentru că relaţia voastră este una la distanţă. O vizită anunţată în ultimul moment, dar nicidecum inoportună, va fi ca un foc de artificii pentru o relaţie mocnită şi trăită doar la telefon.

Stabiliţi un scop comun

O relaţie la distanţă nu poate dura pentru totdeauna. În cele din urmă, trebuie să existe o finalitate, de preferat una fericită. Este important pentru sănătatea acestei relaţii să aveţi un plan bine stabilit în minte, un obiectiv final acceptat de ambii parteneri. De exemplu, puteţi stabili ca peste o anumită perioadă de timp să vă mutaţi împreună sau să faceţi demersuri în acest sens, pentru ca amândoi să simţiţi că vă îndreptaţi unde trebuie. Este important să fiţi pe aceeaşi pagină şi să aveţi aceleaşi obiective. Chiar dacă nu locuiţi în acelaşi spaţiu şi nici măcar pe acelaşi fus orar, trebuie, totuşi, să fiţi motivaţi să lucraţi împreună spre un viitor care să vă includă pe amândoi.

Respectaţi-vă programul de lucru

Este util să ştiţi când cealaltă persoană este ocupată şi când este liberă, astfel încât să nu trimiteţi un mesaj sau să efectuaţi un apel la un moment nepotrivit. Nu ai vrea să îţi deranjezi partenerul atunci când se află în mijlocul programului de muncă sau în timpul unei întâlniri de afaceri. Este frustrant când cel ocupat se simte obligat să răspundă mesajelor tale din complezenţă, cu atât mai mult cu cât nu este vorba despre o urgenţă. Plănuieşte comunicarea în funcţie de orarul de lucru al fiecăruia. Ba, şi mai bine, stabiliţi o oră anume la care să vă auziţi la telefon sau prin apel video, astfel încât ambii parteneri să aibă dispoziţia cea mai bună pentru a comunica unul cu celălalt.

Distribuie articolul: