Regizorul Eugen Damaschin, creatorul filmului „Beautiful Corruption”, a decis să încarce online lungmetrajul. Potrivit lui Damaschin, filmul va fi în acces liber pe Internet pentru că „situația din țara noastră are nevoie de un impuls, în special de un impuls moral”. Filmul va fi accesibil online de astăzi, 14 iunie, scrie Agora.md 

„Sper foarte mult ca acest film să trezească careva întrebări în capul spectatorului, să-l împingă spre reflecția – de ce suntem acolo unde suntem. În tot acest p****ț este nevoie în primul rând de deșteptarea conștiinței. Pentru filmele noastre furăm destul de multe din tot rahatul pe care-l trăim în țara noastră și cred că este onest ca ele să fie văzute în primul rând de cei care ne inspiră și nu doar de cei care ne aplaudă. Din acest motiv ne retragem din festivaluri și îl scoatem în acces public”, a anunțat regizorul pe pagina sa de Facebook.

El îi îndeamnă pe colegii săi de breaslă, care au filme legate de problemele sociale din Republica Moldova, să-și deschidă filmele pentru accesul public.

„Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că avem ce arăta, mai avem și o responsabilitate față de spectator. Acum este nevoie să inspirăm oamenii, să le arătăm ceea ce poate ei nu observă, să-i facem să fie mai conștienți și poate, cu ajutorul creațiilor noastre, vom reuși să trezim ceva sau pe cineva. La fel, îndemn posturile de televiziune să se adreseze producătorilor de film pentru a putea asigura o acoperire cât mai mare a acestor filme. Noi suntem deschiși pentru conlucrarea cu toate posturile de televiziune, iar la solicitare veți primi filmul în formatul necesar Dvs”, conchide Damaschin.

„Beautiful Corruption” a apărut pe marile ecrane în toamna lui 2018. Acesta este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale și concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul recurge la anumite metode, nu tocmai legale. Filmul este despre prețul pe care îl plătește eroul principal, pentru a-și atinge scopurile.Printre actorii filmului sunt Igor Babiac, Valeriu Andriuta, Ion Borș, Igor Chistol, Constantin Haret, Silvia Luca ș.a. Filmările au avut loc în perioada aprilie-iunie, în peste 30 de locații din orașele Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile „Moldova-Film”. În total, la producția filmului au lucrat circa 140 de persoane.

 

 

 

 

Distribuie articolul: