De ceva timp  noul coronavirus a schimbat total lucrurile în lume. Familia Regală britanică a fost și ea afectată de răspândirea pandemică a COVID -19. Recent, Regina Elisabeta a doua a venit cu un mesaj și a comentat situația deloc ușoară, prin care trece toată omenirea în aceste zile.

Starea de pandemie cauzată de răspândirea coronavirusului au motivat familia regală să încalce numeroase tradiții. Aceștia au anulat toate primirile oficiale, iar Regina alături de Prințul Philip s-au mutat la Castelul Windsor, unde se vor afla până după perioada de Paște. În ziua plecării reginei, biroul ei de presă a publicat un apel oficial din partea acesteia cu privire la răspândirea virusului COVID-19.

„Ajungând astăzi la Windsor, atât Philip, cât și eu, înțelegem că multe persoane și familii din Regatul Unit și din întreaga lume intră într-o perioadă de anxietate și incertitudine. Tuturor ni se recomandă să schimbăm rutina și stilul de viață obișnuit pentru binele societății în care trăim, în mod special, pentru a le proteja pe cele mai vulnerabile persoane dintre noi. În astfel de momente, îmi amintesc că istoria țării noastre a fost construită de oameni care s-au unit, și au acționat ca un tot întreg, îndreptându-și toate forțele spre realizarea unui scop comun. Le suntem extrem de recunoscători oamenilor de știință, medicilor, muncitorilor din cadrul serviciilor publice și de urgență, dar acum mai mult decât oricând, trebuie să ne manifestăm ca identități personale – astăzi, în zilele, săptămânile și lunile care urmează. Mulți dintre noi vor fi puși în situația de a găsi noi căi de interacțiune cu cei apropiați, ca să se convingă că, cei dragi sunt în siguranță. Sunt sigură că vom face față. Iar voi puteți fi siguri că eu și familia mea ne vom depune toate eforturile ca tot să fie bine.”

Potrivit centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, acest COVID- 10 este mai periculos pentru persoanele trecute de 65 de ani. Unii membri ai familiei regale britanice se încadrează în această categorie: Regina (93 de ani) și soțul ei (98 de ani), prințul Charles (71 de ani), Camila, Ducesa de Cornwall (72 de ani), prințesa Anna (69 de ani).

Sursa: Spletnik.ru