A venit rândul Blocului ACUM, format din PAS și PPDA, să-ți facă publică lista pentru circumscripțiile naționale la alegerile din 24 februarie 2019. Prima pe listă este Maia Sandu, iar primii 20 de candidați regăsim tocmai 8 femei – un decor printre partidele care au prezentat listele până acum.

Cap de listă este lidera PAS, Maia Sandu, urmată de liderul PPDA, Andrei Năstase. Pe locul trei în lista blocului electoral este Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA. Pe poziția a 7-a în listă o regăsim pe Liliana Nicolaescu-Onofrei, pedagog de profesie, iar pe linia cu numărul 10 din Listă – Inga Grigoriu, conducătoarea unui ONG în arte.

Maia Sandu, alături de o susținătoare, în teritoriu

Până la numărul 20, lista ACUM întrunește în total 8 doamne, iar până la final mai regăsim încă 13 nume de femei – ponderea per total fiind cam aceeași ca și la celelalte două partide care au prezentat astăzi listele.

Printre candidații propuși de ACUM se regăsesc și doi magistrați, cunoscuți pentru criticile aduse anterior sistemului judiciar din Republica Moldova. Este vorba de Domnica Manole și Gheorghe Balan. Din partea Partidului Liberal Democrat în listă apar deputata Maria Ciobanu și vicepreședintele formațiunii Ion Terguță, menționează Agora.md.