Romanul „O fată ca ea” de Marc Levy este o comedie romantică lejeră și delicioasă, care ne expune o poveste interesantă, pornind de la cotidianul un imobil absolut diferit de toate celelalte, care se află la New York, pe Fifth Avenue, care încă mai dispune de lift mecanic, o veritabilă antichitate.

Locatarii sunt foarte atașați de liftier, Deepak. Acesta a fugit din India în tinerețe, împreună cu soția sa, deoarece familia lor nu era de acord cu mariajul. Ajunși într-o țară străină, s-au văzut nevoiți să muncească din răsputeri pentru a se întreține, iar acum, la bătrânețe, Deepak este liftier.

Deepak se îmbracă zi de zi în uniformă, are grijă să oprească perfect la fiecare etaj și ajută locatarii cu tot ce poate, dar le și păstrează secretele. Însă viața fericitei comunități este tulburată după ce colegul lui Deepak din tura de noapte cade pe scări și se accidentează. Când Sanji, misteriosul nepot al lui Deepak, vine să-i ia locul, îmbrăcând uniforma de liftier, nimeni nu-și imaginează că acesta de fapt deține o imensă avere la Mumbai (unde a creat un fel de proprie versiune a rețelei Facebook). Și cu atât mai puțin Chloé, locatara de la ultimul etaj.

Chloe locuiește alături de tatăl său. Cu ani în urmă ea a suferit un accident, în urma căruia i-au fost amputate picioarele. Actriță la bază, dublează voci și se bucură de viață în felul ei. Este un personaj luminos, veșnic zâmbăreață și cu replicile la ea. Un roman amuzant de lecturat și o poveste delicioasă de parcurs.

Un roman pur și simplu minunat. – New York Post

Citiți această excelentă comedie romantică a lui Marc Levy, un adevărat virtuoz al imaginației. Intrați pe Fifth Avenue, la nr. 12, și vă veți delecta la fiecare etaj. – Le Parisien

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărțile lui sunt traduse în 47 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestselleruri din țările în care este publicat.

Distribuie articolul: