Filmul de acțiune The Protégé a apărut în anul 2021. Salvată în copilărie de legendarul asasin Moody, Anna este cel mai priceput ucigaș sub contract din lume. Cu toate acestea, când Moody este ucis cu brutalitate, ea jură să se răzbune pentru bărbatul care a învățat-o tot ce știe. Actorii principali în film sunt Michael Keaton, Maggie Q și Samuel L. Jackson. Regizorul filmului este Martin Campbell.

În anul 1991, asasinul internațional Moody Dutton descoperă un copil pe nume Anna în urma unui masacru de bande din Da Nang. Treizeci de ani mai târziu, Moody a crescut-o pe Anna ca ucenic în uciderea cu contract de mare profil, stabilindu-se într-un conac englezesc, în timp ce Anna conduce o librărie rară în Londra.

În orașul București, Anna și Moody îl răpesc pe fiul unui șef al mafiei românești ca momeală, permițându-i Annei să-și ucidă tatăl. Sărbătorind împlinirea a 70 de ani a lui Moody, Anna îi dăruiește o chitară deținută de Albert King, iar el îi cere să găsească o persoană de interes pe nume Lucas Hayes. Anna îl angajează pe contactul ei Benny pentru a-l investiga pe Lucas și îl întâlnește pe misteriosul Michael Rembrandt la librăria ei. Curând după aceea, Anna îl găsește pe Moody, menajera lui și Benny toți au fost uciși și recuperează fișierele pe care Moody le-a ascuns de la ucigașii săi. Asasinii o atacă pe Anna la magazinul ei, dar ea îi ucide pe amândoi.

Fișierele indică faptul că tatăl lui Lucas, Edward, a fost o țintă ucisă de Moody în Da Nang. Anna călătorește în Vietnam și îl convinge pe vechiul asociat Billy Boy și gașca lui de motocicliști să o ajute să se confrunte cu Jossino Vohl, partenerul de afaceri al lui Edward. Ea aranjează o întâlnire, dar avocatul lui Vohl, Duquet, îl ucide și o face prizonieră pe Anna, cerând să știe de ce îl caută pe Hayes. Torturată de Duquet, ea este vizitată de Rembrandt, care îi explică că el nu a fost implicat în moartea lui Moody și a celorlalți, deși el și Duquet lucrează pentru același bărbat.

Ucigând câțiva dintre oamenii lui Duquet, Anna evadează și descoperă că Lucas are un handicap grav, îngrijit într-o unitate cu un binefăcător bogat. Anna acceptă să se întâlnească cu Rembrandt la cină, unde el o îndeamnă să nu-și urmărească misteriosul angajator. Rembrandt supraviețuiește unui atac din partea interlocuților locali trimiși de Duquet, în timp ce Anna îl ucide pe Duquet și oamenii săi în apartamentul său. Ea îl pândește pe Rembrandt când sosește, înainte de a ceda atracției lor reciproce și de a dormi împreună.

Pe stradă, Anna este rănită de slujbașul rămas al lui Duquet, înainte de a fi ucis de Moody, care și-a prefăcut moartea deghizându-și tentativa de ucigaș în sine. Angajatorul lui Rembrandt ține un banchet de caritate la conacul său puternic fortificat, în care Anna se infiltrează deghizat în chelner. Ea este recunoscută de Rembrandt, care intervine înainte ca ea să-și poată ucide angajatorul. Mutat în buncărul său securizat, angajatorul se confruntă cu Moody și se dezvăluie că este Edward Hayes.

După ce a supraviețuit atentării lui Moody asupra vieții sale, Edward și-a prefăcut moartea pentru a se proteja pe sine și pe fiul său de cei care îl voiau mort, redirecționându-și averea către cauze umanitare, inclusiv spitalul lui Lucas. Moody îi spune lui Edward că îl căuta doar pe Lucas pentru a-și despăgubi uciderea tatălui său, iar Edward ar fi putut continua să trăiască în umbră dacă nu ar fi încercat să-l omoare pe Moody și contactele lui; Moody detonează o bombă, ucigându-l pe Edward și pe sine.

Grav rănită, Anna evadează prin oraș în camera în care Moody a găsit-o când era copil. Se dezvăluie că familia tinerei Anna a fost atacată de o bandă, forțând-o să privească cum i-au decapitat mama și împușcă tatăl și surorile ei. Dusă la ascunzătoarea lor, l-a privit pe liderul bandei adunând un pistol. Pregătindu-se să o violeze, și-a dat seama că ea și-a asamblat al doilea pistol, folosindu-l pentru a-l ucide pe el și gașca lui înainte de a fi salvată de Moody.

Distribuie articolul: