Robert T. Kiyosaki este american de origine japoneză, născut și crescut în Hawaii. După ce a absolvit US Merchant Marine Academy din New York, s-a înrolat în trupele de pușcași marini și a luptat în Vietnam ca ofițer, pilot de elicopter militar. După război, a lucrat în departamentul de vânzări al Xerox Corporation și, în 1977, a întemeiat o companie care a adus pe piață primele portofele din nailon și Velcro cu diverse simboluri și embleme rock’n’roll.  În 1985 a fondat o companie internațională care avea ca scop educarea a zeci de mii de oameni din întreaga lume în materie de afaceri și investiții.

Robert T. Kiyosaki este cunoscut pentru cartea de educație financiară în familie „Tată bogat, tată sărac”. Despre ce e această carte?


„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani… dar nu învață niciodată să pună banii să lucreze pentru ei” opinează Kiyosaki.


Cartea are 10 capitole, unde autorul relatează experiența educației financiare în familie și cum ar fi bine să gestionezi bine banii. Prin nouă lecții concrete, Robert T. Kiyosaki explică cum cei bogați nu muncesc pentru bani, de ce trebuie de predat alfabetul financiar, vedeți-vă singuri de afacerea voastră, istoria impozitelor și puterea companiilor, cei bogați inventează banii, cum trebuie să muncești pentru bani, depășirea obstacolelor și ce trebuie să faci ca să fii bogat.

Unul dintre motivele pentru care cei bogați se îmbogățesc tot mai mult, cei săraci sărăcesc tot mai mult, iar clasa de mijloc se zbate în datorii este faptul că despre bani se învață acasă, și nu la școală. Cei mai mulți dintre noi află despre bani de la părinți. Deci, ce poate un părinte sărac să-i spună copilului său despre bani? Doar: „Vezi-ți de școală și învață serios.” Copilul poate termina cu note excelente, dar să aibă o slabă pregătire financiară. Astfel de lucruri i s-au spus de mic. Despre bani nu se învață la școală.

Autorul oferă niște răspunsuri utile, care te vor ajuta să gândești altfel. Niciodată nu e târziu să înveți cum să gestionezi banii tăi.