„Istoria satului Şerpeni: Studiu documentar” de Alexandru Cerga şi Iurie Ciobanu este recomandarea de carte de astăzi. Să ne cunoaștem istoria! Ştim ce se întâmplă în alte ţări. Ştim curiozităţi despre alte ţări, dar cunoaştem mai puţin ce se întâmplă în ţara noastră.

Cartea a apărut în anul 2020 în Chişinău. A fost tipărită la Tipografia „Lexon-Prim”.

Textul lucrării este bazat pe documente administrative, date statistice, rapoarte sau dări de seamă din diverse instanţe, documente despre biserica „Sfântul Gheorghe” din localitate.

Materialul studiat de autori este prezentat în ordine cronologică, sistematizat, urmărind evoluţia localităţii din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Cartea are nouă capitole. Se face referinţă la satul Şerpeni în diferite perioade ale istoriei spaţiului pruto-nistrean (anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus (1812-1918), perioada interbelică (1918-1940), în perioada celui de-al doilea război mondial, în perioada sovietică); dar şi la învăţământ, educaţie, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

La final, vei găsi 11 anexe ce fac referinţă la date statistice şi informaţii utile despre localitate, dar şi imagini cu satul Şerpeni.

Autoare: Daniela Gorincioi

Distribuie articolul: