În secolul imaginii și al Instagram-ului, pe calea ilustrațiilor se pot transmite mesaje de impact social major. Este și cazul a doi ilustratori din România, a căror serie de lucrări e oglinda vie a societății în care trăim și a vremurilor pe care le-am prins.

Eroii prezentului articol se numesc Horia Crișan și Bogdan Petry, doi ilustratori, creațiile cărora au reușit să facă înconjurul lumii.

Horia Crișan este primul cartoonist român care a început să deseneze la un calculator; are 57 de ani, a câștigat numeroase premii în materie de carictură și este managerul CRISAN Publishing House. Bogdan Petry este și dumnealui un caricaturist apreciat înalt la nivel internațional.

14

Ilustrațiile celor doi artiști români trădează deja de 3 decenii „bolile” societății: idolii, viciile, tendințele, pericolele, visurile și prioritățile oamenilor contemporani nouă.

O fac cu scopul de a atrage atenția spre direcția spre care ne deplasăm, să ne concentrăm pe adevăratele valori și să pășim peste ispitele care ne ies în cale.

Delectați-vă și voi cu aceste ilustrații, deloc noi, dar foarte actuale:

Foto: Petry & Crisan

Distribuie articolul: