Aproape 20 de persoane care au avut probleme digestive după ce au mâncat la un restaurant nu s-au intoxicat cu desertul “Cușma lui Guguță”, așa cum s-a crezut inițial. Analizele de laborator au arătat că au fost afectate de Salmonella, dar nu din cauza prăjiturii.

Bacteria a fost transmisă de la trei angajați infectați, care nu știau că sunt bolnavi. Informația a fost confirmată de Marina Dintiu, șefa Direcției pentru Siguranța și Calitatea Produselor Alimentare de Origine Nonanimală de la ANSA, în cadrul ediției de miercuri, 8 mai, a emisiunii „Moldova Gândește LIVE” de la TV8.

Potrivit specialistei, au fost prelevate probe din toate bucatele și produsele din care s-a gătit, însă rezultatele au arătat că bacteria a provenit de la cei trei angajați.

„În ceea ce privește produsele alimentare nu s-a identificat Salmonella. Conform datelor prezentate de ANSP s-a stabilit că cauza toxiinfecției alimentare au fost trei angajați care erau bolnavi”, a precizat specialista ANSA în cadrul emisiunii.

La finalul lunii aprilie, mai multe persoane au fost spitalizate după ce au mâncat la un restaurant din sectorul Botanica al Capitalei. Conform ANSA, acestea au luat masa la localul respectiv pe 18-19 aprilie și câteva zile mai târziu au solicitat ambulanța, simțindu-se rău. Toți au fost diagnosticați cu Salmonella și au primit tratament la Spitalul “Toma Ciorbă”.

Distribuie articolul: