Radu Tudorean, în vârstă de 28 de ani, muncește în calitate de salvator-pompier la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI de 8 ani. A salvat multe vieți: copii mici, părinți și tineri, descarcerîndu-i din fiarele autoturismelor, a participat la stingerea și prevenirea unui număr imens de incedii.

Incendiile toxice i-au afectat grav sănătatea. După nenumărate tratamente, Radu a fost diagnosticat cu cancer al faringelui de gradul IIICarcinom scuamocelular keratinizat cu infiltrarea țesuturilor moi pînă la țesutul cartilaginos.

gf-845x1181

Tânărul a urmat cursuri de radioterapie, a fost operat, însă situația s-a agravat și a mai suferit o intervenție chirurgicală cu multe complicații. Radu nu va mai putea salva alte vieți din cauza bolii. El nu va mai putea vorbi, iar la moment nu poate respira pe nas sau gură, deoarece i-a fost înlăturat în întregime laringele de pe ambele părți ale gâtului și i s-a infiltrat o traheostomă în gât cu ajutorul căreia va putea respira aer. Coardele vocale au fost scoase, a pierdut vocea și mirosul în totalitate.

Bez-imeni-1-kopiya-copy

De pe guvern24.md aflăm că după multe investigaţii şi consultări cu medicii specialişti, pompierului i s-a recomandat un tratament în Istanbul. Acesta însă e foarte costisitor. Tratamentul și terapia de după ar putea costa 15 000 $. Copilul lui de 2 anișori niciodată nu-i va auzi vocea tatălui dacă va rămâne în Republica Moldova. Aici Radu nu mai are şanse să fie tratat totalmente. Ajutați-l să se facă bine! Acest proiect este lansat la inițiativa soției lui Radu, Elena Tudoreanu. Banii colectați vor fi transferați direct către familie. Pentru mai multe detalii despre proiect puteți contacta la numărul +373 78 587 819, Elena.