Interpreta Lidia Botezatu este astăzi omagiată. Artista care este vocea și istoria formației NOROC a primit deja urări virtuale, atât din partea admiratorilor cântecului său, cât și din partea feciorului, interpretul Radu Dolgan. Iată ce i-a scris acesta:

„La Mulți Ani Lidia Botezatu,a noastră dragă artistă, soție, mamă, bunică!
Noi,ai tăi copii și nepot, îți dorim să fii mereu veselă,energică și creativă așa cum te știm.
Totodată îți dorim să continui să cânți și să ne încânți pe toți, așa cum ai făcut-o o viață alături de Mihai Dolgan, să poți transmite mai departe cât mai mult această sămânță a cântului, a frumosului, a interpretării, a profesionalismului în muzică, a autenticității!
Te iubim și suntem alături de tine!
…ai tăi”, a semnat Radu într-o postare pe contul său de Facebook.

Mult timp Radu și-a dorit să scoată o piesă dedicată mamei sale. Acum un an, artistul a lansat melodia „Mamă”! Cu emoţie, amintiri şi un enorm dor de tată, Radu a cântat prima melodie a lui Mihai Dolgan, apărută în 1967, pe versurile lui Andrei Strâmbeanu.

Lidia Botezatu s-a născut pe 12 octombrie 1949 și a moştenit dragostea pentru muzică din familie, mama sa fiind cântăreaţă în corul bisericii din Hâncești. Îi plăcea muzica populară şi dorea să înveţe să cânte la vioară, dar soarta îi rezervase un alt scenariu, la fel, legat de muzică şi scenă.

În formaţia Noroc a ajuns la invitația lui Mihai Dolgan, care i-a apreciat vocea chiar de la prima audiție şi cel care avea să-i devină soţ. Peste ani, încurajată şi susţinută de către Mihai Dolgan, Lidia a devenit solista ansamblului Noroc. Împreună au colindat lumea în lung şi-n lat şi au făcut o echipă bună nu doar pe scenă, ci şi în familie.

Lidia Botezatu şi-a dedicat viața legendarei formații Noroc alături de Mihai Dolgan, dar și de fiul lor Radu. În anul 2012, artista a fost decorată cu Ordinul Republicii.

Foto: Petru Platon, MoldovaConcert