Nu toți dispun de un aparat de aer condiționat, iar dacă îl au, atunci pentru mulți acesta, folosit în exces, poate duce la diverse probleme de sănătate, printre care răceala sau alergiile. Ce puteți face cu căldura în ambele cazuri? Dar cu somnul? Iată de ce venim cu niște trucuri, împrumutate de la Adevărul.ro, care v-ar putea fi de mare folos în lupta cu canicula, atât ziua cât și noaptea. 

Metoda egipteană

Aceasă metodă implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece (foarte bine stoarsă), pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Dacă vrei să protejezi salteaua patului, poţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă umezeala. Alege bumbacul Renunţă la satin, mătase sau poliester. Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor, este  excelentă pentru o mai bună ventilaţie, conform greatist.com.

Răceşte lenjeria de pat

Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit pe timpul nopţii.

Fii creativ

Foloseşte un ventilator în direcția ferestrei pentru a respinge intrarea aerului cald. Mai mult decât atât, poţi aplica şi o lustră specială cu ventilator.

Renunţă la pijamale

În timpul unui val de căldură nu este deloc surprinzător ca cineva să doarmă dezbrăcat. Dacă unii cred că în acest mod poţi să scapi de căldură, pentru alţii nu este decât o metodă care păstrează sudoarea pe piele. Lăsând la opţiunea fiecăruia, dacă nu preferaţi să dormiţi gol, puteţi încerca lenjeria de corp din bumbac, foarte lejeră.

Trucuri simple

Amintiţi-vă că în congelator sunt bucăţi de gheaţă. Vă puteţi improviza un aparat de aer condiţionat, mai puţin periculos, prin plasarea unui recipient plin de gheaţă în faţa unui ventilator. Briza va ridica aerul rece la suprafaţă, în timp ce gheaţa se topeşte.

Duş înainte de culcare

O baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Scoate din priză aparatele pe care nu le foloseşti

Gadget-urile şi alte aparate mici produc căldură, chiar şi atunci când sunt oprite. Redu temperatura din casă şi economiseşte energie prin scoaterea aparatelor din priză, pe timp de noapte.

Tabără la domiciuliu

Dacă locuieşti la curte, profită de spaţiu şi aer liber. Practică activităţi de camping, instalează-ţi un cort şi bucură-te de aer liber. Saltele rustice De mare ajutor sunt şi saltelele din paie sau bambus. Chiar dacă nu sunt cele mai confortabile, senzatia de răcoare pe care o oferă prin reţinerea căldurii în interiorul lor, le face de mare ajutor într-o noapte fierbinte.

Sursa: Adevarul.ro

Foto: Pexels.com