Potrivit lui Klitschko, Kievul se poate aștepta la întreruperi de durată la temperaturi scăzute. Pe fondul unei invazii ruse la scară largă, locuitorii de la Kiev ar trebui să se pregătească pentru „cel mai rău scenariu” informează presa ucraineană.

Acest lucru, potrivit DW, a spus primarul capitalei Ucrainei Vitaliy Klitschko, menționând că Kievul se poate aștepta la întreruperi de curent la temperaturi scăzute.

După cum a menționat primarul, Kievul se poate aștepta la „cea mai proastă iarnă de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

„Dacă lucrurile merg conform celui mai rău scenariu, poate fi necesară evacuarea unei părți a orașului, deși autoritățile nu vor să se ajungă la asta”, a spus Klitschko, acuzându-l pe președintele Rusiei, Vladimir Putin că a încercat să forțeze locuitorii din Kiev să fugă, folosind lovituri asupra unei infrastructuri civile.

Impactul asupra sistemului energetic al Ucrainei
Pe 10 octombrie 2022, Federația Rusă a lansat atacuri asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Într-o singură zi, 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost deteriorată. Din data de 10 octombrie, atacurile asupra infrastructurii critice nu s-au oprit.

Armata rusă lovește substații electrice, hidroenergie și instalații de generare termică. Au început întreruperile de curent în toată țara. Pe data de 15 noiembrie, Rusia a tras 100 de rachete în Ucraina. A fost cel mai masiv bombardament al sistemului energetic al Ucrainei de la începutul războiului.

Pe 17 noiembrie 2022, Ministerul Energiei a anunțat că Rusia încearcă să oprească centralele nucleare ucrainene.

Pe data de 17 noiembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate. În aceeași zi, la Kiev a fost stabilit un anti-record pentru întreruperi de curent.

La 18 noiembrie 2022, Administrația de Stat a orașului Kiev i-a sfătuit pe locuitorii Kievului să se aprovizioneze cu apă și alimente.

Pe 19 noiembrie, DTEK i-a îndemnat pe ucraineni să se gândească să părăsească țara pentru iarnă pentru a economisi energie.

Pe 19 noiembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că invadatorii au distrus aproximativ 50% din infrastructura energetică a Ucrainei.

În aceeași zi, 19 noiembrie, s-a știut că Ucraina testează primirea energiei electrice din Europa.

Pe 22 noiembrie, Ukrenergo a anunțat că ocupanții ar putea schimba tactica atacurilor asupra structurii energetice.

 

Distribuie articolul: