În timpul unei conferințe de presă ce a durat peste 3 ore, președintele rus, Vladimir Putin, a acoperit o varietate de subiecte, de la prețul ouălor la Republica Moldova și războiul din Ucraina. Cu toate acestea, a fost pusă o întrebare generată de Inteligența Artificială cu privire la câte sosii are.

Ești prima mea sosie”, a răspuns Putin, adăugând că un videoclip generat de inteligența artificială cu el a fost difuzat în cadrul conferinței de presă.

Un “Putin” creat de Inteligența Artificială l-a întrebat pe președintele rus câte replici ale sale există și care este opinia sa cu privire la pericolul inteligenței artificiale.
„Vladimir Vladimirovici, salut, sunt student la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg. Vreau să întreb, este adevărat că ai o mulțime de sosii?”, a fost întrebarea adresată liderului de la Kremlin.

S-ar putea să semeni cu mine și să vorbești cu vocea mea. Dar m-am gândit la asta și am decis că o singură persoană trebuie să fie ca mine și să vorbească cu vocea mea, iar aceea voi fi eu”, a răspuns Putin.

„Apropo, aceasta este prima mea sosie”, a adăugat el.

Speculații recurente, în special în media occidentală, au sugerat că Putin dispune de una sau mai multe replici pe care le utilizează în unele apariții publice, invocând presupuse probleme de sănătate. Kremlinul a infirmat aceste afirmații, menționând că starea de sănătate a președintelui este excelentă.

Anul trecut, Kirilo Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, a afirmat că Putin ar avea cel puțin trei sosii.

Eu personal nu sunt un „expert în Putin”, să spunem așa. Dar, pentru mine, sunt exact trei dubluri, pe care personal le observ imediat. Câți sunt cu adevărat – trebuie doar să avem mai multe informații”, a adăugat Budanov, într-un interviu citat de presa ucraineană. „Au comportamente diferite, maniere diferite, mișcări diferite, uneori chiar înălțimi diferite, dacă te uiți cu atenție”, a mai spus șeful serviciilor de informații militare ucrainene.

Despre pericolul inteligenței artificiale, Putin a spus că „detectarea mirosurilor, a avea simțuri și a deține capacitatea cognitivă… este imposibil”, dar „nimeni nu știe, totuși, unde vom ajunge”.

 

Distribuie articolul: