Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Federația Rusă și va rămâne în funcție pentru următorii șase ani. Conform datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală din Rusia, după numărarea a 99,7% din voturi, Putin a obținut 87,31% din sufragii.

Într-un discurs susținut după anunțarea rezultatelor, Vladimir Putin a subliniat că victoria sa în alegeri va contribui la consolidarea puterii și eficienței Rusiei. El a menționat și protestele “fără efect” împotriva sa, subliniind necesitatea întăririi armatei ruse.

Prin fiecare voce, construim o voinţă comună a poporului Federaţiei Ruse/ Indiferent cât de mult au încercat să ne sperie, să ne suprime voinţa, conştiinţa, nimeni nu a reuşit vreodată în istorie. Au eşuat acum şi vor eşua şi în viitor”, a spus Putin.

Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să-şi întărească armata şi că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a rezolva misiunile legate de ceea ce el a numit „operaţiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina.

El a menţionat că protestul „prânz împotriva lui Putin”, în care ruşii au răspuns la apelul văduvei lui Alexei Navalnîi, nu a avut niciun efect. Cei care şi-au stricat buletinele de vot ar trebui să fie urmăriţi de justiţie, a zis preşedintele rus:„Iată cum înţeleg eu, din ceea ce am auzit şi mi s-a raportat, au fost apeluri să vină să voteze fix la prânz, şi trebuie să fi fost un gest al opoziţiei. Ei bine, dacă au fost apeluri să vină să voteze, aşa cum spun în aceste cazuri, îi laud pentru asta. Dar, după cum înţeleg, nu a avut niciun efect. Dar nu este important. Ceea ce este important este că unii au stricat buletinele de vot. Asta este rău. Dacă nu vrei să votezi sau vrei să îţi pui încrederea într-un anumit candidat pe care-l alegi sau pur şi simplu să nu votezi dacă nu-ţi place nimeni – este o chestiune. Dar dacă vrei să faci mizerie pe seama oamenilor care au venit să voteze, să-şi îndeplinească datoria civică şi tu îţi baţi joc de poziţia lor – este rău. Cel puţin, nu este democratic. Ce fel de democraţie este aceasta?”.

Distribuie articolul: