– Pui golaşi cum staţi în cuiburi Fără plăpumioare? – Ne învelim cu ale mamei Calde aripioare. – Dar când mama nu-i acasă Şi ploiţa cerne? – Ne învelim atunci cu frunza Ramurii materne. – Dacă n-o să vină mama Şi-o să cadă frunza? – Cum să nu mai vină mama? – Cum să cadă frunza?

Cu toții am crescut cu această poezie, ne-am înăbușit frica de a ne pierde mama. Din păcate, unii copii trebuie să își vadă această frică transformată în realitate. Ajutându-i, ajutăm copilul mic și speriat din noi… Este o nevoie pe care trebuie să o lăsăm să ne cuprindă, să ne facă să fim aproape și să ocrotim un copil rămas fără mama lui. Pentru că chiar dacă mama nu mai vine, cum să cadă frunza?

Anatol, Artur și Dașa sunt trei copii care și-au pierdut mama.

Copilăria lor a fost una mereu pusă sub semnul terorii și neputinței. Sub ochii lor, mama a suportat ani de a rândul abuzuri din partea celui care trebuia să le fie tată. Au îndurat lipsuri de neimaginat. Dar erau împreună cu mama, iar în brațele ei orice greu trecea ușor. Apoi au trecut printr-o experiență și mai dureroasă – lupta ei cu cancerul  –  până nu a mai putut, mama.

Lilia Solonari s-a stins din viață. A pierdut lupta cu cancerul chiar în duminica Paștelui din acest an. Copiii au rămas doar în grija bunicilor, ambii pensionari. Bunicii sunt încă nepregătiți pentru a le oferi celor 3 copii condiții decente de trai. Din banii colectați  în urma unei campanii de ajutorare, au început reparația în casă, pe care nu au reușit să o finalizeze – cheltuielile zilnice pentru copii au fost și sunt prioritare. Le este greu, dar sub nici o formă nu vor abandona și nu vor despărți micuții. Ei sunt deciși să aibă grijă de ei atât timp cât îi vor ține puterile.

Tot ce au nevoie acum este să finiseze reparația și să-și pună casa în ordine. Restul le vor reuși pas cu pas, zi după zi, căci timpul le așează pe toate la locul lor, chiar și pe cea mai cumplită pierdere.

Nimeni și nimic nu le va întoarce mama, dar putem să ne unim și să-i ajutăm pe copii Liliei Solonari să treacă mai ușor peste pierderea mamei. O donație poate să le asigure o copilărie fericită, împreună, în casa bunicilor.

Pentru a-i ajuta pe copiii Liliei, expediați un SMS cu numărul 804 la numărul scurt 1555 (valabil pentru abonații Moldcell și  Unite). Sau puteți dona online pe Guvern24.

Banii vor fi înmânați direct Axeniei Solonari, mama Liliei, bunica copiilor.

disclaimer caritate

Distribuie articolul: