Dacă nu ai fost niciodată în Cuba, acum ai ocazia să te delectezi cu o rețeta specifică acestui loc exotic. Încearcă rețeta de pui cu orez în stil cubanez! Te va surprinde prin multitudinea de arome, prin gustul bogat și savuros al bucătăriei cubaneze. În plus, este sănătoasă, naturală și plină de energie. 

Ingrediente pentru pui cu orez în stil cubanez:

Pentru marinată:

-60 ml zeamă proaspăt stoarsă de lămâie;

-60 ml zeamă proaspăt stoarsă de portocale;

-2 linguri de ulei de măsline;

-1 ardei iute jalapeno, curățat de semințe și tocat;

-2 lingurițe de cimbru uscat;

-2 lingurițe de boia iute;

-2 lingurițe de piper negru, proaspăt rasnit;

-1 ½ lingurițe de chimion măcinat;

-1/2 linguriță de sare;

-1,5 kg de pulpe de pui, dezosate și fără piele, tăiate în bucăți medii.

Pentru pui:

-1 lingură de ulei de măsline;

-180 gr ceapă galbenă, tăiată mărunt;

-2 căței de usturoi, tocați;

-1 cutie de roșii cubulețe, scurse de zeamă;

-1 cutie de fasole neagră, scursă și clătita;

-240 ml supă de pui cu conținut redus de sare;

-1 linguriță de boia iute

-1/2 linguriță de chimion măcinat;

-sare și piper după gust;

-30 gr coriandru proaspăt, tocat grosier;

-felii de lămâie verde, pentru garnisire;

-orez galben pentru servire.

Mod de preparare:

Se ia un castron mediu, în care se amestecă sucurile de lămâie și portocală, uleiul de măsline, ardeiul jalapeno și celelalte condimente. Se pune carnea de pui într-o pungă autosigilanta. Se toarnă marinată peste carnea de pui. Se sigilează pungă și se amestecă bine, pentru că marinată să îmbrace carnea cât mai bine. Se pune la frigider pentru cel puțîn 5 ore sau peste noapte, amestecând carnea ocazional. Într-o tigaie mare se pune la încălzit o lingură de ulei de măsline. Se scoate puiul de la frigider și se pune în tigaie, împreună cu marinată. Se gătește timp de 7-8 minute, amestecând din când în când, până ce carnea începe să se rumeneasca. Se scoate carnea de pui pe o farfurie și se lasă la îndemână. Se scurge cea mai mare parte a grăsimii din tigaie și se adaugă ceapă.

Se gătește timp de 3-4 minute, până când începe să se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se continuă gătirea încă un minut, apoi se pun roșiile, fasolea, supă de pui, boiaua și chimionul. Se asezonează cu sare și piper și se lasă să dea în clocot. Se adaugă carnea de pui și sucurile de la carnea de pui din farfurie. Se reduce temperatura de gătire și se fierbe în continuare timp de 25 de minute, amestecând ocazional. Pentru servire, se pune orez galben fiert în boluri, iar deasupra se pune o cantitate generoasă de pui cu legume. Se garniseste cu coriandru tocat și felii de lămâie verde.

Sursa

Distribuie articolul: