Protestul lui Șor continuă și la această oră în fața Parlamentului, acolo unde a fost instalat un orășel al schimbării, așa cum l-au numit organizatorii. Acțiunea reprezintă o continuare a mitingului de protest care a avut loc duminică, 18 septembrie, în centrul capitalei.

Organizatorii manifestației dau asigurări că cele câteva zeci de corturi care au fost instalate până la miezul nopții vor rămâne acolo non-stop, până când demnitarii vor răspunde revendicărilor care au fost lansate de către fruntașii Partidului „ȘOR”, informează newsmaker.md.

În timpul nopții, manifestanții rămași în fața Parlamentului au fost păziți de forțele de ordine. Oamenii au primit sticle de apă și mâncare (hrișcă, carne, roșii), după ora 23.00. Potrivit corespondentului NM, care a mers în „orășelul schimbării”, în mare parte au rămas să protesteze bărbați, însă sunt și femei, și persoane în etate. Este de menționat că cei care au rămas peste noapte sunt îndemnați să utilizeze un mecanism de rotație și să se schimbe între ei la o anumită perioadă, pentru a merge acasă.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Președinția nu a comentat deocamdată organizarea noului protest. Cu o reacție, însă, după ce a fost dat startul manifestației, a venit vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram:

„Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”.

Distribuie articolul: