Apariție neobișnuită la cea de-a 46-a ediție a premiilor César. Actrița franceză Corinne Masiero s-a dezbrăcat pe scenă în semn de protest față de lipsa măsurilor de sprijinire a culturii pe perioada pandemiei. „Fără cultură, fără viitor” a fost unul din mesajele scrise pe pielea actriței, notează france24.com

Inițial, Corinne Masiero, în vârstă de 57 de ani, și-a făcut apariția pe scenă într-un costum de măgar, purtat peste o rochie cu pete roșii care imitau sângele.

Ulterior, actrița și-a dat jos hainele, fiind aplaudată de publicul format din actori și regizori francezi. „Acum, suntem așa, toți goi”, a spus actrița.

Corrine Masiero a fost invitată să prezinte premiul pentru costume în cadrul ceremoniei desfășurate în condiții de pandemie. Protestul ei vine în condițiile în care cinematografele franceze sunt închise de aproape jumătate de an. În prezent, în Franța, nu funcționează nici teatrele sau muzeele.

Marele câștigător al Galei a fost pelicula „Adieu Les Cons”, un film regizat de Albert Dupontel. Acesta vorbește despre o femeie grav bolnavă care își caută cu disperare copilul.

Sursa: Agora.md