Dintr-o prostie, un bărbat a distrus tot ce a avut până acum, ai lui au rămas chiar și fără un acoperiș deasupra capului. Este vorba despre o familie din satul Bobulești, raionul Florești. 

La beție, un bărbat și-a dat foc la propria casă. Ceea ce este o adevărată tragedie pentru Elena și cei doi copii ai săi, care au fost adăpostiți de o vecină. Femeia este disperată. Totul s-a întâmplat în seara de opt septembrie. Acum, autoritățile caută soluții pentru a ajuta familia.

Alcool, certuri și bătăi. Așa își descrie căsnicia Elena Procopii în vârstă de 26 de ani conform nordnews. Incendiul i-a lăsat fără casă, pe care au procurat-o acum trei ani. Flăcările au mistuit toate bunurile, haine și acte.

„Aici au fost două fotolii și o vază pe masă, covoare. Copii dormeau pe acest fotolii. Tot timpul spunea că se va schimba, dar nu a făcut-o. A rămas la fel. Au fost vremuri când nu bea foarte mult, lucra. Când bea, face scandal. Am vrut să schimbăm ușile și geamurile. Am avut frigider, televizor, mobilă de perete. Două odăi erau amenajate, iar altele două nu”, s-a plâns Elena Procopii, locuitoare s. Bobulești.

Copiii Elenei de cinci și șapte ani sunt și ei speriați.

„Tata a dat foc la casă și nu mai mergem acolo.”

Andrei Procopii, cel care a provocat incendiul, nu a fost găsit la casa părinților, iar fratele acestuia a refuzat să comenteze cele întâmplate.

Vecinii spun că bărbatul își agresa soția cu regularitate și chiar au solicitat poliția de mai multe ori. Acum, oamenii cer ca agresorului să-i fie interzis să se apropie de copii și soție.

În ajutorul celor trei a venit o fundație de caritate, care a deschis un cont unde toți doritorii o pot susține pe Elena și copiii săi.

„Am venit să vedem cazul la fața locului, să le oferim careva ajutoare și să deschidem o platformă de donații pentru această familie, pentru a le cumpăra o casă. Am adus acum haine, niște produse alimentare”, a spus Carolina Eremia, office-manager la o fundație de caritate.

Cei care vor să ajute familia să-și cumpere o altă casă pot suna la numărul de telefon: 0 607 04 235 sau să transfere orice sumă de bani în contul indicat mai jos.

Beneficiar: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

IBAN MDL: MD22AG000000022514454458

DESTINAȚIA PLAȚII: familia Procopii

Rechizite bancare pentru transfer în USD

Beneficiar: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

DESTINAȚIA PLAȚII: familia Procopii

Rechizite bancare pentru transfer în EUR

Beneficiar: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

DESTINAȚIA PLAȚII: familia Procopii

Mai multe despre tragedia familiei puteți afla de aici:

Sursa: nordnews

Distribuie articolul: