„Valorile mele, bunele maniere”. Cu un astfel de motto elevii clasei a 3-a „A” de la liceul Teoretic „Socrate” au demonstrat, încă odată, că bunele maniere sunt baza unei educații corecte. Ei au improvizat diferite situații, au spus poezii, au cântat și au răspuns la întrebări în cadrul unui concurs TVC. S-au duelat și s-au întrecut în probe cât mai ingenioase, fapt ce i-a determinat pe membrii juriului să ofere cele mai înalte note, iar prietenia să câștige.


Părinți, profesori, dar și administrația liceului îi priveau cu mândrie și admirație pe elevi, auzindu-i cum vorbesc despre bunele intenții, politețe, respect și despre cei 7 ani de-acasă.

Prezentă la eveniment, Elena Vorotneac, șef secția Informare și Relații cu Comunitatea a menționat:

„Adesea îi întrebăm pe copii: „Cine îți este învățătorul?”. Este binevenit ca bunele deprinderi să pornească de la școală. Îmbucurător este faptul că la liceul „Socrate” copiii au parte de o bună educație atât în familie, cât și la școală. Dovadă este implicarea părinților în pregătirea copiilor pentru activitate, de rând cu învățătoarea și echipa managerială a liceului”, a precizat Elena Vorotneac.

Aceasta este de părere că dacă ne dorim o societate sănătoasă, trebuie să pornim de la educație, atitudine și bunele maniere.

„Sperăm că acest exemplu va fi preluat și de alte instituții, căci doar prin exemple frumoase putem schimba lumea”, a mai spus Elena Vorotneac.

Directorul Centrului ABeZe, Dorina Arsene, membră a juriului, s-a arătat mulțumită că regulile de bune maniere sunt tot mai prezente pe buzele tuturor.

„Prin demararea acestei campanii ne dorim ca fiecare copil să deprindă regulile de comportament manierat, să fie mai atent cu cei din jur, în mod special cu semenii săi. Ne dorim o societate mai manierată, mai atentă la comportamentul și la maniera de a comunica, pentru că doar așa vom forma niște personalități notorii.”

Dna Svetlana Miron, șefă a Comisiei Metodice „Educație Primară” s-a arătat foarte bucuroasă de implicarea liceului în această campanie.

„Noi, comunitatea socratiană, fiind o instituție preocupată de profilul unui elev valoros pentru mileniul III, altoim valorile și dezvoltăm atitudinile. Din acest motiv ne-am implicat în această campanie de promovare a bunelor maniere. Considerăm că doar împreună: elevi, profesori, părinți vom reuși să schimbăm atitudinea și comportamentul societății”, a declarat doamna Miron.

Amintim că Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău organizează în perioada 27 octombrie – 29 noiembrie campania de informare „Copiii respectă bunele maniere”, ediția a II-a, unde sunt implicate 4 licee.