La Forumul Internațional „Predarea limbii ruse în spațiul multiplu al țărilor CSI: specific, perspective, sarcini” vor participa profesori de limbă și literatură rusă din Moldova.

Pe 10 decembrie, 2021, orașul Bișkek va găzdui Forumul Internațional „Predarea limbii ruse în spațiul multiplu al țărilor CSI: specific, perspective, sarcini” în cadrul evenimentului „Dezvoltarea învățământului deschis în limba rusă și predarea limbii ruse” și a evenimentului „Desfășurarea de evenimente importante din punct de vedere social, care vizează popularizarea limbii ruse” a programului țintă departamental „Sprijin științifico-metodologic și de personal pentru predarea limbii ruse și a limbilor popoarelor Federației Ruse” din cadrul programului de stat al Federației Ruse „Dezvoltarea educației”.

Forumul Internațional este o platformă deschisă pentru schimbul liber de opinii ale specialiștilor pe teme de actualitate ale predării limbii ruse și ale educației în limba rusă, inclusiv pentru optimizarea procesului de predare a limbii ruse și crearea condițiilor pentru îmbunătățirea calității predării.

Programul include sesiuni strategice, prelegeri, mese rotunde și cursuri de master de la experți recunoscuți, oameni de știință și practicieni în domeniul predării limbii ruse în străinătate.

La Forum vor fi alături reprezentanți ai comunității pedagogice din Rusia, Moldova, Belarus, Kârgâzstan, Armenia, Kazakhstan. Numărul total de participanți este de peste 300 de persoane.

Ținând cont de situația epidemiologică, evenimentul se desfășoară în format mixt – cu prezență fizică și de la distanță. Profesorii din alte țări CSI care se află în studiourile locale, inclusiv în Minsk, vor fi conectați la evenimentul de la Bișkek online.

Informarea și înregistrarea participanților pe site-ul Forum-education.online.

La Chișinău, pe data de 10 decembrie cu începere de la ora 10:00, la Summit Event sunt așteptați circa 50 de pedagogi de limba rusă din toată țara care vor fi conectați online la eveniment.

P

Distribuie articolul: