Foarte multe produse pe care le aveți în casă și pe care le utilizați uneori, chiar zilnic, pot avea efecte negative asupra sănătății, dar și asupra frumuseții, astfel încât ele vă pot îmbătrâni prematur.

Vinovați sunt agenții chimici pe care acestea îi conțin. Astfel, produsele respective pot irita pielea, ochii, pot îmbolnăvi ficatul, fierea sau pot provoca anumite afecțiuni cardiovasculare.

Produse nocive

Insecticidele din substanțele anti-insecte. Este bine să nu abuzați de acestea în casă, chiar dacă vara țânțarii vă dau mari bătăi de cap. În locul acestor produse puteți utiliza un spray repelent natural, care conține uleiuri esențiale fie de eucalipt, fie de lavandă.

Alcoolul. În general băuturile alcoolice, dar cu preponderență cele spirtoase, dacă sunt consumate în exces și zilnic, pot conduce la afecțiuni grave ale ficatului, pot îmbolnăvi inima sau pancreasul. De aceea, este indicat să fiți cumpătați și să nu exagerați cu alcoolul.

Naftalina. Din străbuni există obiceiul de a pune câteva bucăți de naftalină în dulap pentru ca moliile să nu atace hainele. Cu toate acestea, este mult mai sănătos să folosiți produse naturale precum săculeții cu lavandă.

Utilizarea lumânărilor parfumate. Da, sunt plăcute la miros și uneori sunt de efect la o cină romantică sau la o atmosferă romantică în dormitor. Cu toate acestea, există studii care arată că nu sunt chiar sănătoase; mai mult, ele pot dăuna plămânilor dacă sunt folosite în mod constant. Mult mai sănătos este să aerisiți bine camerele și, eventual, să aveți în casă plante care miros frumos.

Toluenul, un solvent întâlnit în oja pentru unghii și vopsea, nu este indicat, întrucât ar dăuna sistemului nervos.

Obiceiuri care vă îmbătrânesc

Fumatul. Este un obicei extrem de nociv pentru sănătatea celui care fumează, dar și pentru cei din jurul său, din casă. Încăperea unde s-a fumat trebuie foarte bine aerisită.

Stresul. Când ziua nu vă ajunge și treburile pentru birou sau pentru casă nu se mai sfârșesc, atunci nivelul de stres atinge cote maxime. Foarte multe studii au demonstrat că stresul cronic declanșează eliberarea radicalilor liberi, molecule instabile care deteriorează celulele și sunt responsabile pentru procesul de îmbătrânire. De aceea, mai eliminați din sarcini și concentrați-vă pe o singură acțiune.

Somnul insuficient. Dacă dormiți puțin, adică sub 8 ore pe noapte, nu numai tenul va avea de suferit, ci și imunitatea organismului. În plus, toată ziua vă veți simți lipsit de energie și de concentrare.

Lipsa mișcării. O viață sedentară înseamnă un risc crescut de obezitate, de boli cardiovasculare și nu în ultimul rând de apariție a diabetului zaharat. În mod normal, exercițiile fizice regulate ajută la prevenirea apariției acestor probleme de sănătate și cresc speranța de viață.

Cremele pentru ten. În exces, acestea pot dăuna pielii. Mult mai bine ar fi să utilizați produse special destinate tipului dumneavoastră de ten și să ascultați de sfaturile unui medic specialist dermatolog, atunci când vă alegeți, de exemplu, o cremă împotriva ridurilor.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Distribuie articolul: