Procurorul șef al Procuraturii Ungheni, Dumitru Triboi, care era sub investigație în cazul accidentului de la Bahmut, în care au decedat 4 membri ai aceleiași familii, a fost destituit din funcție. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au luat această decizie cu o paritate de voturi. Demersul de suspendare inițiat de Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a fost respins în ședința de ieri a CSP, scrie Unimedia.

A respinge demersul Procurorului General interimar de a elibera acordul în vederea suspendării din funcţia de procuror şef al Procuraturii Ungheni, a domnului Dumitru Triboi. A remite prezenta hotărâre Procurorului General interimar pentru informare. A remite copia de pe prezenta hotărâre procurorului care exercită urmărirea penală pentru anexare la cauza penală, iar domnului Dumitru Triboi – pentru informare”, a menționat președinta CSP, Angela Motuzoc.

În seara de 20 octombrie, un tragic accident a avut loc în regiunea satului Bahmut din raionul Călărași, soldându-se cu decesul a patru membri ai aceleiași familii, inclusiv a unui copil, conform informațiilor furnizate de Poliție.

Conducătorul mașinii implicate în accident este presupus a fi șeful Procuraturii Ungheni, potrivit anunțului Poliției. Procuratura Generală a confirmat că procurorul se afla la volan și a fost reținut, procurorii urmând să solicite arestul preventiv.

O cauză penală a fost inițiată în legătură cu accidentul de la Bahmut, iar datorită implicării unui procuror, Procurorul General interimar a demarat urmărirea penală. Procurorul investigat va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile, conform deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Rudele victimelor susțin că procurorul conducea cu viteză excesivă și cer justiție, subliniind că nu caută compensații financiare, ci doar adevărul. Procurorul rămâne în arest preventiv, după respingerea recursului de către Curtea de Apel Chișinău, conform anunțului făcut de PCCOCS la 30 octombrie.

Distribuie articolul: