Astăzi, Procuratura din Rusia a cerut ca opozantul rus, Alexei Navalnîi, să fie condamnat la încă 13 ani de închisoare. De asemenea, conform tass.ru, acuzarea a cerut să i se aplice lui Navalnîi o amendă de 1,2 milioane de ruble.

Navalnîi execută deja o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-un lagăr penitenciar de la est de Moscova pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată, după ce s-a tratat în Germania în urma unei otrăviri cu agent neurotoxic Noviciok, pusă pe seama serviciilor secrete ruse.

Procuratura de stat a cerut, de asemenea, instanței să-l transfere pe Navalnîi într-o colonie cu regim strict. „Vă cer o colonie cu regim strict ca loc de executare a pedepsei lui Navalnîi”, s-a adresat instanței un reprezentant.

Cel mai cunoscut disident din Rusia consideră că acuzaţiile pentru care fusese condamnat iniţial, apoi eliberat condiţionat, au fost înscenate pentru a-i bloca ascensiunea politică. 

Chiar și din închisoare, Alexei Navalnîi a făcut numeroase apeluri pentru organizarea de proteste față de război în toată Rusia.

„Maniacul nebun Putin va fi oprit cel mai repede de poporul Rusiei acum, dacă el se opune războiului”, spunea Navalnîi într-un mesaj postat pe contul de Instagram.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Алексей Навальный (@navalny)

„Trebuie să mergeți la mitinguri anti-război în fiecare weekend, chiar dacă vi se pare că unii au abandonat ori s-au speriat. Sunteți coloana vertebrală a mișcării împotriva războiului și a morții”, a declarat el.

Sursa: tass.ru

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: