Pentru nunta din 12 octombrie, nepoata Reginei Elisabeta a II-a a primit numeroase sfaturi vestimentare de la verişoarele ei, Meghan şi Kate, care au avut parte de propria nuntă regală înaintea ei. Ce asemănări şi deosebiri există între cele trei rochii de mireasă şi, mai ales, de ce a intrat în istorie ţinuta Prinţesei Eugenie?

Prinţesa de 28 de ani a păşit spre altarul din Capela St. George din Castelul Windsor, pentru a-i spune “Da!” lui Jack Brooksbank, într-o rochie Peter Pilotto, care a avut atât detalii tradiţionale, cât şi elemente moderne, notează okmagazine.ro. Dar cel mai interesant a fost că a existat şi o amprenta personală, care a transformat-o pe Eugenie în prima regalitate britanică din istorie care să se prezinte la altar cu spatele parţial gol!

Aşadar Prinţesa a reuşit să intre în istorie ca prima regalitate din Marea Britanie care a îndrăznit ca, în ziua cea mare, să-şi espună mai multă piele decât orice mireasă cu sânge albastru înaintea ei. Dar ce motiv a avut Eugenie pentru a-şi arăta spatele?

Tăietura din spate a rochiei Prinţesei Eugenie a fost făcută special pentru a expune cicatricea pe care o are nepoata Reginei Marii Britanii încă din copilărie, când a făcut o operaţie de corecţie la coloana vertebrală. Înainte de nuntă, ea a declarat că doreşte să fie vizibilă cicatricea deoarece, astfel, vrea să le mulţumească tuturor celor care au ajut-o, la 12 ani, să treacă peste momentele dificile apărute odată cu intervenţia cu pricina.

De asemenea, materialul rochiei a inclus mai multe motive – atât scoţiene, cât şi irlandeze – dar şi tradafirul York a jucat un rol în ţinuta miresei, pentru a aminti de originea familiilor celor doi miri.

În mod similar, Markle a avut un voal pe care au fost brodate elemente vegetale ale celor 53 de ţări incluse în Commonwealth, la nunta ei cu Prinţul Harry, de pe 19 mai 2018.

Decolteul în V şi mânecile lungi ale rochiei Prinţesei Eugenie au combinat elemente atât din ţinuta lui Meghan din ziua ei cea mare, cât şi din cea a lui Middleton.

Ducesa de Sussex a purtat o rochie Givenchy cu decolteu gen bărcuţă şi mâneci trei sferturi, în timp ce Ducesa de Cambridge a optat, la nunta ei din 2011 cu Prinţul William, pentru o rochie Alexander McQueen.

Spre deosebire de cele două ducese, Eugenie a preferat să nu poarte voal.