Imaginea Prințesei Diana va rămâne în inimile a milioane de oameni drept un simbol al bunătății și al sincerității. Însă nu mulți sunt cei care au știut că relația ei cu mama sa a fost una extrem de complicată.

Recent, în publicațiile străine au apărut informații care au stârnit un val de discuții cu privire la viața „Prințesei inimilor”, fiind intens discutat subiectul relației tensionate cu mama sa Frances Shand Kydd, Vicontesa Althorp.

Expertul în istorie a Casei Regale, scriitoarea Ingrid Seward, a dezvăluit pentru publicația Express detalii neștiute despre viața Prințesei Diana. După spusele acesteia, Lady Di reacționa negativ la orice întrebare sau menționare a numelui mamei sale. Și avea motivele ei.

Diana încă era în viață când Ingrid pregătea materiale pentru a scrie o carte dedicată Prințesei. Datorită acestui fapt aceasta a petrecut mult timp alături de ea și micii prinți, William și Harry. După ani de zile, scriitoarea și-a amintit de reacția extrem de negativă a Dianei, la întrebarea legată de mama sa.

„Când am întrebat-o ce părere are mama ei despre viața la palat, de obicei foarte calmă, Prințesa Diana a izbucnit: „Eu niciodată nu povestesc nimic despre ea!””, dezvăluie Ingrid Seward. Aceasta a recunoscut că nu a aflat de ce avea o astfel de atitudine, dar bănuiește că Lady Di era extrem de supărată pe mama ei din cauza divorțului părinților.

Expertul regal a dezvăluit că prințesa nu a iertat-o nici până în momentul morții, ba mai mult, cele două nu și-ar fi vorbit deloc timp de o lună înaintea accidentului tragic, în care Prințesa Diana și-a pierdut viața.

Graf John Spencer și Frances Shand Kydd s-au căsătorit în 1954, iar cu șapte ani mai târziu s-a născut Diana Spencer.

În vârstă de 59 de ani, fostul majordom al Prinţesei Diana, Paul Burrell, a rememorat câteva episoade din relaţia tensionată a Prinţesei de Wales cu mama sa: „Mama Dianei s-a căsătorit cu Peter Shand Kydd, magnatul ziarelor, şi Diana a crezut mereu că este vina ei că mama sa a plecat de acasă. S-a învinuit. De aici a început şi boala de care suferea, anorexia. A trăit toată viaţa ei cu asta. S-a pedepsit. A îndurat prea mult, să-şi vadă mama îndepărtându-se. Ea a revenit în viaţa Dianei mult mai târziu”

Paul a fost întrebat de un alt concurent dacă Diana şi-a iertat vreodată mama. „Da, dar a spus: „Mama mea vrea să mă duc la cele mai bune restaurante din Londra şi la Wimbledon”. „Wow… m-am gândit eu!”. Bărbatul a completat cu alte informații despre mama Dianei: „Nu era o persoană prea bună. Nu era o mamă bună. Diana era fiica care s-a născut destul de târziu şi Frances şi-a părăsit soţul şi s-a mutat în Australia”.

În lunile de dinainte morţii prinţesei, relaţia dintre cele două era destul de precară, abia îşi mai vorbeau. După moartea Dianei, mama sa, Frances, o catolică convinsă, s-a îndreptat din nou spre credinţă pentru a-şi alina tristeţea, în timp ce milioane de oameni îşi plângeau prinţesa.

Într-o emisiune din 2002, mama Dianei spunea: „Mi-am petrecut noaptea făcând bagaje pentru a merge la Paris când am aflat că ea a murit, am despachetat totul. Nu am fost capabilă să spun ceva o oră, timp în care am aşteptat declaraţiile oficiale. Mi s-a părut ciudat, dacă nu insensibil, că eu, mama ei, nu am putut spune nimănui că a murit din cauza unui set de reguli venite din altă parte”

Frances Shand Kydd a susţinut că nu a fost implicată în pregătirile pentru înmormântare şi a spus că ea,ca un devotat romano-catolic, a fost devastată de faptul că nu a putut vedea trupul Dianei pentru ultima oară. „Îmi amintesc că am fost foarte surprinsă şi mai mult, că nu am fost consultată cu privire la preluarea trupului neînsufleţit sau rugată să merg la Paris pentru a face acest lucru. A fost foarte greu. Eram singurul ei părinte în viaţă. Asta înseamnă că nu o mai văzusem de dinainte de a muri, iar ca un membru al Bisericii Catolice sunt încurajată să văd oamenii morţi, dragi, aşa că a fost un pic cam dur pentru mine”

Frances Shand Kydd a murit pe 3 iunie 2004.

SURSA