Este unul dintre cei mai urmăriți preoți din țară. Maxim Melinti e tânăr, liber și deschis pentru schimbări. Joacă fotbal, e tolerant față de reprezentanții minorităților sexuale, nu umblă cu secretele și criticile. Își atrage enoriașii prin spiritul liber, sfaturile spuse din inimă și simplețe.

Maxim Melinti a acceptat o plimbare cu mașina. Ne-am oferit să îl ducem în satul Ghidighici, unde avea planificat un meci de fotbal cu tinerii din comunitate.

Am aflat că visează la un post de radio și că știa încă la 10 ani că va deveni preot. Asta, în ciuda faptului că s-a născut într-o familie de oameni atei. Părinții lui s-au cununat după ce Maxim Melinti a devenit preot, iar mama s-a și botezat.

„Nu am fost botezați ca toți copiii, m-am născut în familie de creștini care nu erau practicanți, mai mult atei, nu prea au avut contact cu biserica”, povestește preotul bisericii din Ghidighici.

În fiecare duminică explică textul evanghelic live, pe Facebook.

„Live-urile le fac la fiecare liturghie, fac tâlcuirea, explicarea textului evanghelic. Mă ajută să filmez niște prieteni. Eu nu am un telefon performant ca să filmez în HD. Accesați profilul meu personal Maxim Melinti ca să urmăriți. O fac mai ales pentru oamenii plecați peste hotare și pentru cei ce nu pot ajunge la biserică.”

Vedeți interviul integral ca să mai aflați lucruri curioase, de exemplu de ce nu are barbă lungă ca toți preoții și ce tip de băutură alcoolică preferă.