Pe 8 martie, de Ziua Mamei, se va inaugura primul spital social din România, în Iași. Aici, pacienții săraci, care nu beneficiază de asigurare de sănătate în sistemul național, vor primi tratament gratuit.

Proiectul este inițiativa părintelui Dan Damaschin, un preot misionar de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă din Iași, cunoscut pentru activitățile caritabile. A reușit să adune fonduri pentru construirea primei clinici sociale din România, numită “Veronica”, destinată persoanelor nevoiașe și celor vulnerabile din punct de vedere medical.8 martie, de Ziua Mamei, se va inaugura primul spital social din România, în Iași. Aici, pacienții săraci, care nu beneficiază de asigurare de sănătate în sistemul național, vor primi tratament gratuit, scrie  ziua.md.

Proiectul este inițiativa părintelui Dan Damaschin, un preot misionar de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă din Iași, cunoscut pentru activitățile caritabile. A reușit să adune fonduri pentru construirea primei clinici sociale din România, numită “Veronica”, destinată persoanelor nevoiașe și celor vulnerabile din punct de vedere medical.

Această unitate medicală este echipată cu diverse specializări și dispune de echipamente moderne, inclusiv o farmacie. Remarcabil este faptul că spitalul a fost construit exclusiv din donații, iar medicii care lucrează aici vor fi plătiți din fondurile donate sau vor desfășura activități de voluntariat, conform informațiilor de pe adevarul.ro.

Clinica “Veronica” va oferi servicii medicale de înaltă calitate gratuit pentru cei care nu își pot permite tratamentul sau investigațiile medicale necesare. Scopul proiectului este să ajute în special femeile însărcinate, mamele singure și copiii aflați în situații de vulnerabilitate socială și economică.

Numele clinicii, “Veronica”, este în memoria unei mame numite Veronica, care a pierdut lupta cu o boală, dar care și-a dedicat viața să fie mamă pentru cei cinci copii ai săi. Părintele Dan Damaschin a fost inspirat de această poveste tragică și a decis să îi dedice clinica mamei care și-a prioritizat familia în detrimentul propriei sănătăți.

Cei interesați să sprijine acest proiect umanitar pot face donații în contul asociației “Glasul Vieții”.

Distribuie articolul: