Mai multe localuri din Chișinău au găsit modalități creative de a încuraja participarea la vot pentru alegerile prezidențiale de astăzi, 1 noiembrie. Astfel, cei care vor să servească o cafea fără să plătească trebuie să prezinte actul de identitate cu dovada că au fost la vot, scrie AGORA.

Leonidas Moldova

Magazinul de ciocolată belgiană servește gratis cu o ceașcă de cafea pe toți cei care pe 1 noiembrie vor participa la votare.

Rozmarin Cafe

În lista localurilor care au inițiat campania prin care încearcă să motiveze chișinăuienii să iasă la vot se enumeră și cafeneaua Rozmarin Cafe.

„Ce faci de ziua alegerilor? Stai acasă și îi lași pe alții sa decidă pentru tine?! Ieși din casa și vino să servești o cafea absolut gratuit, valabilă în cazul în care aveți ștampila VOTAT în buletin”, este mesajul localului postat pe rețeaua de socializare Facebook.

513

Și cafeneaua 513 încurajează spiritul civic al cetățenilor.

“Fii responsabil! Arată ștampila că ai fost la vot și ia-ți cafeaua din partea casei”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Alegerile prezidențiale au loc astăzi, 1 noiembrie. Pentru funcția de președinte al țării candidează opt concurenți. Este vorba de: Renato Usatîi (PN), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (c. independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (PP Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (blocul Unirea).

Foto : Facebook

Distribuie articolul: