Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a plasat pe pagina sa de Facebook un avertisment. După ce a nins toată noaptea și continuă să ningă, acesta a venit cu un bilanț deloc încurajator, efectuat la ora 6 dimineața: încă 500 de copaci au fost doborâți, 20 de piloni de tensiune înaltă la fel, s-au înregistrat 60 de rupturi de fire electrice, 315 deconectări de la curentul electric, linii de troleibuz avariate. 

Sunt drumuri blocate atât în oraș, cât și artere care duc spre suburbii. Transportul public nu circulă atât din cauza arborilor prăbușiți, cât și din cauza stratului de zăpadă. Troleibuzele nu pot ieși la linie, cu excepția a 6 unități din parcul nr.3, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge în suburbii.

„Nu vă expuneți riscului de a circula prin oraș! Ceea ce puteți face este să acționați pentru deszăpezire în preajma locuinței și pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public. Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zile și se va opri în a doua jumătate, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calamități naturale. Serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public”, a mai notat primarul de Chișinău.

capture-20170421-083234

Între timp, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod portocaliu de ninsori și lapoviță. În noaptea din 21 aprilie se vor menține precipitații puternice sub formă de lapoviță și zăpadă (20-30 litri la metru pătrat, izolat 35-45 litri la metru pătrat, cu depuneri de lapoviță.) Vântul nord-estic va prezenta intensificări de pînă la 17-22 m/s.