Maia Sandu a venit cu prima reacție după ce Igor Dodon a fost reținut. Președinta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a aflat despre reținerea lui Igor Dodon din presă, iar mai multe detalii despre dosar nu cunoaște, însă tot ce își dorește este „o justiție independentă și profesionistă care să respecte în primul rând legea”.

De asemenea, aceasta susține că dacă Igor Dodon crede că este cinstit, atunci nu are de ce să își facă griji de cum va derula dosarul acestuia. Șefa statului speră ca „Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva și nici din propria inițiativă”, iar procurorii vor acționa în conformitate cu legea.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independntă și profesionistă care să respecte legea în primul rând. Pentru asta am militat și pentru asta și-au dat oamenii voturile. Pentru asta m-au susținut și la asta lucrez împreună cu colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției avem sărăcie, din cauza corupției avem un stat slab și subminat și tot din cauza corupției au ajuns atâțea oameni să plece din țară pentru că anu au avut oportunități economice acasă”, a declarat Maia Sandu.

„O justiție integră și independentă este soluția și eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva și nici din inițiativa proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz și încălcare a legii ar conduce la discreditarea Procuraturii, la discreditarea reformelor și la discreditarea parcursului nostru european”, a declarat Maia Sandu.

„Apelul meu penturu Procuratura Generală și celelalte instituții ale statului este să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea, doar legea trebuie să conteze. În cazul dat, Procuratura trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, parcursul zilei de marți și ce s-a întâmplat cu o zi înainte. Sunt îngrijorată de scurgerile din presă, iar explicațiile Procuraturii nu sunt suficiente pentru mine”.

„Nu-i cunosc pe acești procurori. Am aflat despre acest caz din presă și cel mai important este ca acest caz, împreună cu altele să se bucure de transparență maximă, iar procurorii să nu ia decizii pornind de la presiunea publică. Toată lumea trebuie să răspundă pentru ilegalitățile pe care le-a comis. Iar domnul vizat dacă crede că este cinstit atunci nu are de să își facă griji”, a conchis șefa statului.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: