Soția lui Igor Dodon, Galina, primește un salariu aproape dublu față de președinte țării. Cel puțin asta reiese din declarația de venit depusă de Igor Dodon la Autoritatea Națională de Integrittate (ANI), scrie Agora.md 

Din documentul depus la ANI reiese că, în funcția de președinte, Igor Dodon a câștigat, în 2018, 190.194 de lei, adică sub 16.000 de lei lunar.

Galina Dodon e angajată la Exclusiv Media SRL, compania deținută de socialistul Corneliu Furculiță, care gestionează postul TV NTV Moldova și publicația „Argumentî i Faktî”. Aceasta a ridicat un salariu de 388.573 de lei în 2018, adică aproape 32.400 de lei lunar.

Amintim că în primăvara anului 2017, la jumătate de an de la începutul mandatului său, Igor Dodon declara la ProTV că ridică un salariu de 10-11 mii de lei. „Ați ridicat vreodată salariul?”, a fost întrebat președintele. „Vine pe card”, a răspuns acesta.

La finalul anului 2018, autoritățile au modificare Legea cu privire la salarizarea în sectorul bugetar, sub incidența căreia cade și calcularea salariului președintelui. Atunci autoritățile dau asigurări că niciun funcționar nu va primi un salariu mai mic decât cel de până până la reformă, iar majorările vor viza în special angajații care primeau lefuri mai mici decât minimul de existență.

Vezi și: Așa arătau Igor și Galina Dodon în ziua nunții. Prima Doamnă a purtat o rochie de mireasă tip prințesă (Foto)

Distribuie articolul: