Neo-zeelandezii sunt bucuroşi nevoie mare, datorită unui eveniment de bun augur. După un travaliu de 12 ore, şefa guvernului de la Wellington a născut, joi dimineaţă, primul ei copil, o fetiţă de 3 kilograme 300 de grame. Naşterea a avut loc în cel mai mare spital public din ţară, iar despre acest eveniment prim-ministra a anunțat chiar pe contul său de Instagram.

Welcome to our village wee one. Feeling very lucky to have a healthy baby girl that arrived at 4.45pm weighing 3.31kg (7.3lb) Thank you so much for your best wishes and your kindness. We’re all doing really well thanks to the wonderful team at Auckland City Hospital.

O postare distribuită de Jacinda Ardern (@jacindaardern) pe

În vârstă de 37 de ani, Jacinda Ardern a aflat că este însărcinată la puţin timp după ce a preluat funcţia. Şi a făcut anunţul printr-o ilustraţie amuzantă postata pe Instagram.

Wishing everyone a very Merry Christmas! #5under6

O postare distribuită de Jacinda Ardern (@jacindaardern) pe

Premierul a anunţat că va sta acasă cu bebeluşul doar şase săptămâni, timp în care ţara va fi condusă de vicepremier.

Apoi, soţul ei, fost prezentator de televiziune, va intra în concediu de creştere a copilului. În epoca modernă, ea este abia al doilea premier din lume, după Benazir Bhutto, care devine mamă în timpul mandatului, scrie stirileprotv.ro