Prețul lunar pentru hrana copiilor din instituțiile de învățământ primar și secundar a crescut cu aproape 100 de lei. Despre asta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că nu este corect ca micul dejun să coste 13 lei și 65 de bani, iar prânzul – 9 lei și 35de bani, menționează AGORA.

Edilul spune că pentru acest an, municipalitatea a prevăzut 44.902,1 mii lei, cu 5.425,9 mii lei mai mult față de anul trecut. Adaosul a fost necesar în legătură cu majorarea normelor financiare pe zi la unele categorii de elevi care beneficiază de alimentație gratuită.

Masa copiilor trebuie să fie creată sănătos, dar nu econom. În acest an prânzul este achitat integral din bugetul municipal și a fost majorat cu cinci lei pentru anumite categorii de copii. Rog consilierii municipali să nu facă politică, dar să contribuie prin acţiunile sale la îmbunătățirea sistemului”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul afirmă că a solicitat crearea unei comisii/grup de lucru, ce va include consilieri din toate fracţiunile şi va monitoriza procesul de alimentaţie în instituţiile de învăţământ din capitală.

„Mai este mult de muncit și personal voi da afară pe cei care economisește pe seama copiilor. Așa că noi suntem pentru ca și consilierii să vină cu suport și să nu tulbure apele”, a mai adăugat edilul.

În instituțiile de învățământ primar și secundar din capitală în anul curent sunt alimentați gratuit 44.924 elevi, mai mult comparativ cu anul trecut, cu 688 elevi, mai susține primarul.

Amintim că, la 20 octombrie Ceban a anunțat că în toate grădiniţele din capitală se vor livra produse de aceeaşi calitate, origine şi la acelaşi preţ. În acest sens, a fost semnat Acordul de consorţiu între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţiile de profil din sectoare.

Amintim că, la începutul lunii iunie a anului 2020 o comisie formată din aleși locali ar fi verificat modul de prestare a serviciilor de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preuniversitar și preșcolar.

Distribuie articolul: