Tot mai multe argumente care susțin faptul că rusoaica Kristina Ciasovschih deține un titlu de miss care numai Miss România 2015 nu este. După reacția oficialilor acestui concurs, tânăra a cerut redacției noastre dreptul la replică. Iată argumentele pe care le aduce aceasta, într-o română perfectă - limbă pe care în interviuri nu o prea stăpânește.

„Toți așteaptă declarațiile mele, toți sunt interesați de viața mea, cine sunt eu, de unde sunt, am sau nu sânge basarabean, 90% mă felicită și 10% mă critică. Acum doi ani nu știa nimeni de mine, iar acum cel puțin au auzit despre mine sute de mii de moldoveni și români. Să știți că chiar îmi este plăcut!

kristinaÎncepem de la faptul dacă eu am sau nu sânge basarabean. Am, dragii mei, am. Unul dintre bunicii mei de pe linia mamei este basarabean. Mama mea este născută în Republica Moldova, iar tatăl este din Rusia. Eu m-am născut în Rusia și la vârsta de 10 ani am trecut cu traiul în Moldova.

Cum am ajuns eu la concurs? În luna octombrie am mers la castingul de la Iași (România), unde am fost selectată pentru participare la concursul Miss România 2015, precum și ca model pentru Bucharest Fashion Week 2015. Dorința mea era să particip în Top Model România 2015, căci la acel moment consideram că nu am nicio șansă în concursul de Miss, pentru că sunt basarabeancă. În concurs m-am prezentat la maximum, doar ca să pot primi cel puțin un titlu, nici nu speram la coronița de Miss. Dar uite că norocul a fost de partea mea și pentru prima dată când o basarabeancă cu sânge slav ia titlul de Miss România.

Cu privire la concurs și la felul cât de urât s-a exprimat presa din Moldova, și anume că „acest concursul este Fals”… Chiar mă așteptam la ceva surprize, dar nu mă gândeam că sunteți atât de inventivi. Deținătoarele coronițelor de Miss: Miss România 2011 – Loredana Hrinciu, Miss România 2012 – Maria Iacob, Miss România 2013 – Alexandra Badea, Miss România 2014 – Diana Cîrdei, toate sunt deținătoare ale coronițelor de Miss, concurs organizat de aceiași organizatori!

copela

Dragii mei, pentru toată presa, atât din Moldova, cât și din România, declar: Eu, Kristina Ciasovschih, am 23 ani și sunt model, nu sunt organizatorul concursului Miss România, nu am nicio atribuție cu marca, asta nu mă privește. Dar uitați-vă că straniu este că, în ultimii ani, acest concurs nu a fost fals, dar numai cum basarabeanca Kristina Ciasovschih a devenit Miss, atunci și concursul a devenit fals.

Pentru toți invidioșii, declar: dacă cineva crede că Kristina Ciasovschih a căzut în depresie totală, vă înșelați. Cum mi-au spus și mai mulți: Kristina, dat fiind faptul că ești basarabeancă și ai devenit Miss România, ai popularitate maximă. Acum toți vorbesc doar despre tine și fiecare scandal te face tot mai cunoscută. Despre nicio Miss România până la tine și, cred, zece ani după tine, nu vor scrie atât. Toți vor să afle cine este basarabeanca născută în Rusia care a luat titlul de Miss România 2015.

Dragii mei, eu nu sunt în depresie, sunt bine, vă asigur și vă mulțumesc tuturor pentru această popularitate. Apropo, știți care e diferența dintre gândirea unui rus și a unui moldovean? Rușii ar fi spus: e de-a noastră, ne mândrim, bravo! Cei din Moldova încep să critice, să judece și, într-un final, să spună că este fals concursul. De ce gândiți așa, de ce sunteți așa, oare asta ne dă valoare și putere? Mă judecați că sunt născută în Rusia? Dar am adus titlul în Moldova și am scris „Te iubesc, Moldova! Te iubesc, România!”. Oameni buni, eu cu sânge slav și basarabean încerc să aduc laudă Moldovei, iar voi ce faceți?!

Trezește-te, Moldova!!!

Iar la final am s-o spun cum am mai spus-o: Te iubesc, Moldova! Te iubesc, România!
Cu respect, Miss România 2015 – Kristina Ciasovschih”, ne-a comunicat tânăra printr-un mesaj.

inoan miss

De cealaltă parte, oficialii adevăratului concurs Miss România au declarat că nu ei au organizat acest concurs. Aceștia au mai dezvăluit pentru EVZ că, exact în ziua când în România se „fabrica” noua Miss, cei doi reprezentanţi ai concursului original se aflau la Sofia, în Bulgaria, la Miss Bulgaria 2015. „Nu avem nicio legătură cu falsa competiţie. Miss România 2015 este în desfăşurare, iar pozele celor 15 finaliste se află pe site-ul nostru. Suntem o competiţie serioasă, cu recunoaştere pe plan internaţional şi nu vrem să ne amestecăm cu tot felul de concursuri de frumusete. Fetele selectate de noi trebuie să respecte mai multe exigenţe, iar departajarea nu se face doar pe criteriul de frumuseţe, Nu vom lăsa lucrurile aşa”, a spus Gavrila INOAN, directorul Miss România.

Concursul la care a participat moldoveanca Kristina Ciasovschih se numește Miss F România (cu F de la FTV- Fashiontv România), acesta fiind organizatorul principal al competiției. Respectiv, basarabeanca deține de fapt titlul de MISS F ROMÂNIA 2015, și nu MISS ROMÂNIA 2015. Mai mult, în regulamentul celui mai important concurs de frumusețe din țara vecină, MISS ROMÂNIA, e necesar să ai cetățenia română și să ai domiciliul stabil în România pentru a te înscrie în concurs. Condițiile nu erau îndeplinite de Kristina Ciasovschih.

Foto: Kristina Ciasovschih, Minimiss.ro