„Occidentul a eșuat, iar Rusia nu a pierdut nimic” – este ceea ce a declarat de Președintele rus Vladimir Putin. El a mai spus că pandemia a fost înlocuită de alte provocări și că Occidentul a subminat economia globală printr-o încercare „agresivă” de a-și impune dominația în întreaga lume.

Potrivit hotnews.ro, Putin spune că Rusia nu a pierdut nimic în urma campaniei sale militare din Ucraina, în timp ce Occidentul a eșuat, deoarece încercarea zadarnică și agresivă de a izola Rusia prin sancțiuni distruge economia globală, iar Asia câștigă. 

Toate acțiunile Rusiei au fost concepute pentru a consolida suveranitatea Rusiei și au avut ca scop „ajutarea oamenilor” care trăiesc în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a susținut liderul de la Kremlin miercuri la un forum economic din Vladivostok, conform sursei menționate. 

Președintele rus a declarat că sancțiunile impuse de Occident sunt lipsite de viziune și reprezintă un pericol pentru întreaga lume, despre care a spus că se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Asia, în timp ce Rusia profită de plecarea companiilor străine.

„În primăvară, multe corporații străine s-au grăbit să părăsească Rusia, crezând că țara noastră va suferi mai mult decât altele din această cauză. Dar acum vedem cum producția și locurile de muncă din Europa se închid una după alta. Unul dintre principalele motive pentru acest lucru, desigur, este ruperea legăturilor de afaceri cu Rusia. Competitivitatea întreprinderilor europene este în declin, deoarece autoritățile UE le privează de materiile prime disponibile, de resursele energetice și de piețele de desfacere.

În încercarea de a se opune cursului istoriei, țările occidentale subminează pilonii cheie ai sistemului economic mondial, construiți de-a lungul secolelor. Sub ochii noștri, încrederea în dolar, euro și lira sterlină ca monede în care este posibil să se facă decontări, să se păstreze în rezerve și să se denomineze active. Ne îndepărtăm pas cu pas de utilizarea unor astfel de monede nesigure, care se discreditează singure”, a declarat Putin. 

Vladimir Putin a susținut că Rusia a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că Ucraina poate exporta cereale, dar că problemele de pe piața mondială a alimentelor se vor intensifica și că se prefigurează o catastrofă umanitară.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie articolul: