Într-un mesaj video postat pe pagina oficială a Președinției, șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj pentru cetățeni, prin care i-a îndemnat să se vaccineze. 

„Cea mai grea zi din acest an a fost ziua în care am înmânat „Ordinul de Onoare” rudelor celor 134 de medici, surori medicale, șoferi de ambulanțe, felceri și infirmiere, care au murit în prima linie în primul an de Covid. A fost greu, imposibil de greu să privesc în ochii copiilor care au rămas fără mamă, ai soțiilor rămase fără soți, ai părinților care și-au pierdut copiii plecați mult prea devreme. M-am gândit atunci că, dacă am fi avut vaccin, aș fi înmânat acest ordin nu post-mortem, ci unor oameni vii, care au luptat eroic pentru a salva alte vieți. Sute și mii de vieți. Dacă am fi avut vaccin ar fi rămas în viață scriitorul Nicolae Dabija și diplomatul Valeriu Turea, folcloristul Tudor Colac și jurnalista Antonina Sârbu, vocea de aur Alexei Revenco și penița de argint Efim Josanu – oameni care mai aveau atât de mult potențial creator și atâtea proiecte de terminat! Dacă am fi avut atunci vaccin… (…) Acum avem de partea noastră cel mai mare aliat – știința, care nu are alt scop decât să ne salveze. Să nu dăm cu piciorul în șansa de a rămâne în viață și de a-i proteja pe cei dragi”, a spus Maia Sandu.

Președinta a mai menționat că astăzi orice locuitor al țării noastre poate avea gratuit vaccinul și că imunizarea ne va ajuta să ne întoarcem la viața normală, la muncă, la cei dragi: „Acest vaccin, pe care astăzi orice locuitor al țării noastre, îl poate avea gratuit, a fost plătit cu milioane de euro de către partenerii externi. Au plătit ei  pentru ca noi să ne salvăm, pentru ca fiecare dintre noi să poată merge la o nuntă, nu la înmormântare, să poată merge în vacanță și nu la spital, să-și poată îmbrățișa omul drag pe viu și nu doar în gând. (…)

Mă doare enorm să văd când medici luptând din răsputeri pentru viața unui copil a cărui mamă pur și simplu nu a găsit timp să se vaccineze. Mă doare să văd tineri intubați, tineri care deși au acces la orice informație au ales să ajungă la terapie intensivă. Știu, suntem cu toții obosiți (…) dar acum avem de partea noastră cel mai mare aliat – știința, care nu are alt scop decât să ne salveze.

Sunt convinsă că, protejându-ne fiecare în parte, ne protejăm și la nivel de comunitate. Doar astfel – uniți, umăr la umăr – vom reuși să învingem năpasta”, a mai adăugat șefa statului.

Urmăriți mesajul integral în video de mai jos:

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie 2021, iar până în prezent, vaccinați cu schema completă au fost doar peste 27% din populația țării.

Distribuie articolul: