Povestea Danielei, cât și pasiunea ei pentru prepararea bucatelor, își are rădăcinile în trecut, pe când îi admira talentul bunicii în ale gătitului. Timpul a trecut, iar astăzi tânăra a ajuns să fie ea admirată pentru măiestria de care dă dovadă de fiecare dată când muncește la o nouă lucrare delicioasă. Ne-am propus să o descoperim pe patisera Daniela Frecăuțanu, în interviul ce urmează, pe care ți-l propunem și ție spre lectură.

Consideră că, în patiserie, la fel ca și în alte domenii lucrurile nu au cum să-ți iasă frumoase în lipsa unei dispoziții frumoase. Iată de ce, înainte de a intra în bucătărie, are grijă să se asigure că are o stare de spirit bună, nu de alta, dar anume acest element este unul dintre secretele Danielei pentru gustul veritabil al dulciurilor pe care le prepară.

„Gustul bucatelor este direct proporțional cu starea celui care le prepară, așa că la începutul fiecărei zile de muncă îmi setez aceleași două obiective clare. Primul ține de dispoziția mea, am grijă ca să fie una bună, acesta la drept vorbind e și în directă legătură cu al doilea obiectiv – cel de a-mi vedea clientul fericit”, mărturisește Daniela.

Astăzi prepară bucate la văzul cărora deja le simți savoarea, și, adevărul este că pasiunea pentru gătit, Daniela Frecăuțanu o are încă din anii copilăriei, pe când se inspira în ale bucătăriei, de la bunica.

„Pasiunea pentru gătit am deprins-o din copilărie, și cred că în mare parte se datorează bunicii mele, o gospodină de nota 10!”, spune Daniela. Iar primele rețete pe care le exersa tot a bunicii au fost – „De la ea am preluat numeroase rețete pe care le încercam în bucătărie, dar asta nu însemnă că nu eram curioasă să descopăr noi rețete, găteam nu doar deserturi, dar și diverse aperitive”, povestește Daniela.

Iar așa cum pasiunea pentru gătit a însoțit-o și în anii ce au urmat, a decis că e cazul să-și încerce norocul, să deschidă o mică afacere, o afacere care să-i poarte numele.

„Mereu mi-am dorit ca una dintre pasiunile mele să-mi poarte numele. Iar eu fiind studentă, mai aveam ceva timp liber și am decis să-l dedic dezvoltării acestui domeniu de care sunt atât de atrasă, așa a apărut „C&D Sweets”. La început făceam cake-uri pentru prieteni, mai apoi – la zile de naștere și, într-un final, am ajuns să prepar torturi pentru cele mai importante evenimente din viața celor care apelează la serviciile mele”, își amintește ea.

Atunci când pornești o afacere, nimeni nu-ți asigură o cale lină fără „denivelări”. Dar ceea ce contează cu adevărat în situațiile dificile e să ai pe cineva care crede în tine, așa cum s-a întâmplat și în cazul Danielei.

„Familia a fost cea care m-a ajutat și m-a susținut în totalitate, un anumit sprijin în a lua decizii i se datorează și surorii mele, care mă ghidează și mă inspiră cu profesionalismul de care dă dovadă de fiecare dată”

Din curiozitate, am întrebat-o ce ar fi făcut dacă nu ar fi avut această mică afacere, dacă nu ar fi existat această pasiune, iar înapoi am primit un răspuns răspicat, fără ezitare.

„Am finalizat studiile în domeniul economic, firește că aș activa în această sferă, de ce nu…?”, a spus Daniela Frecăuțanu.

Sursa foto: Instagram & Facebook