Google-ul și cărțile de istorie nu oferă de fiecare dată răspunsuri exacte la întrebările care îi frămâtă pe oameni și anume de asta duhovnicii sunt cei cărora li se pun și astfel de întrebări. În prag de 9 mai, parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Ghidighici a fost întrebat despre ce marcăm, de fapt, la această dată. și pentru că este aproape de oameni, preotul și-a filmat răspunsul, publicând imaginile video pe rețelele sociale. Maxim Melinti gestionează și un canal de YouTube pe care publică predicile pe care le rostește la fiecare sărbătoare, dar și reportajele televizate la care participă creștinii de la Ghidighici.

„Astăzi, foarte multă lume pune întrebarea: 9 mai este zi de doliu sau sărbătoarea victoriei? Dar nimeni nu și-a pus întrebarea Ce putem învăța noi de la aceste evenimente tragice care au avut loc în societatea noastră? Pentru că de fapt nu a fost doar un război politic sau teritorial, ci un proces de distrugere a popoarelor, a etniilor, a oamenilor de cultură, a oamenilor de credință profundă.

Ce putem noi astăzi învăța de la aceste evenimente? Ce putem transmite generației crescătoare? Să nu mai etichetăm oamenii după culoarea pielii sau după apartenența confesională, ori după nivelul și originea socială. Să îi tratăm pe toți egal în fața Lui Dumnezeu, în fața legii și a lucrurilor bune, importante și folositoare.

În lagărele naziste, au fost adunați mii de oameni, după diferite criterii, pentru că aveau diferite convingeri politice, religioase sau culturale, apartenențe la diferite etnii, națiuni.

Să nu repetăm și astăzi aceste lucruri urâte, care nu trebuie să aibă loc într-o societate civilizată, creștină. Să nu discriminăm persoanele după anumite clișee, etichete și standarde, ci să-i tratăm pe toți ca oameni egali în fața Lui Dumnezeu, în fața dreptului de a trăi și manifesta convingeri personale”, subliniază parohul.

Ce ne învață 9 Mai?
#crestinismulautentic #9mai

Posted by Maxim Melinti on 7 Mai 2017

Aici puteți accesa canalul de YouTube al parohiei: Insula Fericirii.

Vă îndemnăm să citiți și:

„Nu mâncați pe la morminte!” Preotul Maxim Melinti subliniază 8 reguli de comportament de Paștile Blajinilor

Fotbal alături de copii și liturghii proiectate pe ecran! Ce zic tinerii despre Maxim Melinti – preotul revoluționar de la Ghidighici

„Eu fără ea sunt un zero, ea fără mine – cifra 1.” Maxim Melinti, părintele revoluționar de la Ghidighici, vorbește despre viața de cuplu

Foto: captură video

Distribuie articolul: