Săptămâna viitoare, nu ocoliți Teatrul Național de Operă și Balet în zilele de miercuri sau vineri. Se anunță o premieră fierbinte, pe măsura caracterului italian. Opera „Macbeth”, o tragedie muzicală ce abundă în scene sângeroase, emoții și trăiri, va putea fi admirată de publicul de la Chișinău. Pentru prima dată, o vom putea urmări în regia lui Andrea Battistini, având conducerea muzicală a lui Nicolae Dohotaru - artist al Poporului, iar decorul spectacolului este semnat de maestrul și Artistul Poporului Iurie Matei. 

Și coregrafia are un aer italian, fiind pusă de Ada Simona Totaro. Costumele sunt concepute de Anastasia Spătaru, iar Prim Maestrul de cor este Oleg Constantinov, Maestru în Artă.
„Macbeth a omorât somnul“, iar lipsa somnului duce la nebunie și moarte. …Verdi, ca un mare poet, observă și călăuzește în noapte povestea acestui colțișor de lume… Despre ea, lady Macbeth ne lasă o ușoară imagine de nebunie, iar el, Macbeth, este învăluit de un aer funebru scăldat de pocăință. Restul este istorie. Alte mâini pătate de sânge: cele ale rebelilor. Justiție și răzbunare. Răzbunarea este unealta de înfăptuire a dreptății. Iar gândul că fiecare revoluție pătata cu sânge naște un dictator îți provoacă fiori …”, ne spune chiar regizorul spectacolului – Andrea Battistini.
Foto: Moldpres

Foto: Moldpres

Distribuie articolul: